Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Bubbla?

in: linastrand; linastrand > 2016-02-21

Feb 21, 2016 9:27 PM # 
Lillen:
Blev uppföljd av TG 2010 på en extremt dimmig medeldistans på fjället i Sälen. Han tyckte att jag hade en del att slipa på med kompassen. Jag visade då honom att jag hade en bubbla och påvisade att den påverkat. TG visade då sin kompass med en 3 ggr så stor bubbla i, så var det slut på den diskussionen.

Springer med den kompassen fortfarande idag, samma bubbla, och det är sjukt konstigt att den visat rätt ända sedan den där dimmiga medeldistansen...
Advertisement  
Feb 22, 2016 6:58 AM # 
linastrand:
Haha, mm, ja det var ju inte så att jag sprang snett hela tiden och dessutom var inte bubblan där från början utan den kommer efter ett tag (ibland tror jag mig det är p g a kyla). Dock kan jag ju se att nålen kan studsa mot bubblan och om det är i den sekunden jag tittar på kompassen så borde en ju kunna visa lite fel? Jag har ändå svårt att tro att TG springer VM med en jättebubbla i kompassen? Men jag vet inte. Tror givetvis att mitt kartarbete inte var superbra just där jag missade, men jag kommer inte ta några risker med att tävla med en bubbelkompass oavsett om det bara är "mentalt".
Feb 22, 2016 7:44 AM # 
Strand:
TGs inre kompass är bättre än något som Silva någonsin kan producera. Han har bara med sig en i skogen för att ha något att fästa förstoringsglaset på..
Feb 22, 2016 12:18 PM # 
linastrand:
:) Så är det säkert. Och jag tänker att det mycket väl kan vara så att en liten bubbla inte påverkar överhuvudtaget men för mig är en kompass med bubbla i nåt som det inte ska vara eftersom det inte är bubblor i kompasserna från början.
Feb 22, 2016 6:20 PM # 
Lillen:
Jag tror nog det är ganska långsökt med att nålen skulle studsa på bubblan, men jag säger inte att det säkert kan vara så. Min bubbla är 6-7mm i diameter och den "räcker" inte ner till nålen, så det måste vara en jävla bubbla du har =)

Jag är mer inne på det som du nämner Lina, bubblan ska inte vara där och då börjar man tänka på det, man kanske inte litar på kompassen(?) och så sitter bommen där. Vill bara inte att du mitt under VM-loppet märker att du fått en bubbla och låter det påverka resultatet ;)

"it's not the mountain ahead that wears you out, it's the grain of sand in your shoe"

.. och håller för övrigt med Johan.

PS, Har TG en favvo-kompass så tror jag han använder den, och bubblor verkar han ju inte bry sig om så ;)
Feb 23, 2016 12:13 PM # 
annawallin:
Haha håller med Strand! Men jag tycker dock en bubbla får mig att springa helt åt helvete ;) Men än är man ju inte TG...

This discussion thread is closed.