Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Kinvara

in: harka; harka > 2016-02-24

Feb 25, 2016 9:57 PM # 
Martinsson:
Spännande svar från Saucony. Själv tycker jag det bara blivit sämre sen Kinvara 3...

Kinvara 7 som snart kommer (1 Mars) ska tydligen skilja sig ganska mycket från 6:an. De har bl.a. bytt material i yttersulan som, enligt vissa recensenter, ska ge en mer styvare känsla och inte så "svampigt" som för 5 och 6. Blir väl att testa den när den kommer.
Advertisement  
Feb 26, 2016 7:14 AM # 
harka:
Jag var nere på Runner's store igår och klämde på en Type-A6. Verkade j-vligt schysst. Tills jag fick reda på att den modellen dör ut nu 2016 och Type-A kommer. Killen hade precis fått in sådana och de hade gjort en hård och uppbyggd hälkappa, bland annat i plast. Helt otroligt...

Han hade även de nya Kinvara 7 men jag var så j-vla less så jag tittade knappt på dem. Hälkappan påminde om 6an så det var inte så intressant för mig.
Feb 26, 2016 7:28 AM # 
Ptr:
Jag har haft ett par Type A (Från 2007) och har även ett par Type A4. Jag har gillat båda. För A4 så är den väldigt annorlunda jämfört med Kinvara. Framförallt är sulan mycket tunnare. Lite oklart med droppet på den som jag inte kommer ihåg. Men det är ingen sko jag springer mycket längre än 10 km i, möjligtvis en halvmara på tävling. Brukar mest användas för tävling och intervaller. Sulan på den är mjuk och stenar går lätt igenom, så absolut ingenting för grusvägar. Men en väldigt skön sko i övrigt, mjuk och fin. Men det är ju som sagt A4, har säkert hänt saker till A6. Och ska de ta bort siffran vet man ju inte vad de gör för förändringar.
Feb 26, 2016 9:21 AM # 
harka:
Fick ytterliggare information av Saucony...
De satsar på att göra sina skor mer för "framfota"-löpare och för det så påstår de att man behöver mer stabilitet och stabilare hälkappa (läs hårdare). Det kanske är så, men synd om man har problem med hälarna... Och om nu uppenbarligen mjuk hälkappa funkat bra tidigare, eftersom alla skor sålt slut, kan det väl egentligen inte vara något problem med det?
Feb 26, 2016 10:06 AM # 
Ptr:
Ja, det är mäkligt. Adidas har ju gjort likadant. De hade en riktigt skön Adidas adios, som de gjorde om, tog fram boost och sedan ultra boost. Saker ska då förändras hela tiden.
Feb 26, 2016 10:29 AM # 
cissi:
Fastwitch var ju jävligt bra... för länge sen... innan de förstörde även dess genom en pronationskil. Type A känns inte som det är samma segment som Kinvara...
Feb 26, 2016 12:10 PM # 
harka:
Cissi<< Har hört fler säga så om Fastwitch. Saucony är inne i en tydlig "nämen, varför fortsätta med vinnande koncept? Vi förstör alla bra skomodeller..."

Nä, Type-A var ju i varje fall inte i samma segment som Kinvara, men nu är den tycker jag relativt lik Kinvara 2 eller 3 (i varje fall upp till Type-A6...).
Feb 26, 2016 3:01 PM # 
Arlaharen:
Haha vilken härlig "Det var minsann bättre förr!!!" diskussion. Se det som möjligheter att få köpa nytt! ;)
(På epitetet: "Det drabbar ingen fattig")
Feb 26, 2016 4:07 PM # 
harka:
Ja, nog fan var det bättre förr.. ;)

This discussion thread is closed.