Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Edzések

in: BiankaDTC; BiankaDTC > 2016-03-17

Mar 18, 2016 6:00 PM # 
Tomi4455:
„Nem mentem el edzésre, nem volt kedvem résztávozni, főleg így hosszútávú előtt”. Ez remélem vicc volt. Írtad h te gyenge vagy sprinten, aztán ha ilyeneket írsz nem kell ezen csodálkozni. A sprint az kőkemény gyorsasági állóképesség, ha te azt nem erősíted egyáltalán jóhogy lebuciznak még itt is nemhogy tájfutásba. Olyan mintha te készülnél a ROB-ra, aztán jó én 4 km-nél többet nem futok mert 3 km a táv… Sífutásba is állandóan mentél délelőtt 2 óra délután 2. Jó és hol a gyorsabb rész? Én tudom, hogy nem lehet normális edzéstervet felépíteni, mert csak 4-5-ször kimentek 3-4 napra, de ebbe bele kell férnie mindig legalább egy sífutó résztávnak.
Futás részhez egyrészt ezért ne te írd az edzéstervedet (és ne is család), mert elég sokat kell tanulnod (még nekem is) erről az egészről. Mi miért történik, mivel mit lehet fejleszteni. Ezért van ott Áron edzésterve, hogy ahhoz alkalmazkodj.
Nem bántani akarlak, hanem kicsit észhez téríteni.
Advertisement  
Mar 19, 2016 9:42 AM # 
BiankaDTC:
Igen igazad van. Inkább mentem volna el résztávos edzésre, amit Anita "tartott" és nem csináltak semmit. Az tényleg nagyon sokat fejlesztett volna, ha döcörészem egy kicsit, ahelyett hogy mondjuk futok egy jót. A sífutásról meg annyit, hogy nem állok én annyit havon, hogy edzésterv kellene nekem.
Mar 19, 2016 10:08 AM # 
BiankaDTC:
Ja és mindig mikor voltunk sífutni megnyomtam az emelkedők nagy részét, szóval az is résztáv. Sőt, sífutásban ez a résztáv.
Mar 19, 2016 2:39 PM # 
Tomi4455:
Akkor csináld meg egyedül az edzést ami van, de egy résztáv helyett hosszút futni az még akkor se magyarázat. Én választ adtam neked, hogy jó eséllyel mért vagy gyenge sprinteken bármelyik sportágadba. Ezt el lehet bagatellizálni, de ha változtatni akarsz ezen, akkor tudd mit kell tenned.
Mar 19, 2016 3:05 PM # 
Leves:
Ha nem is edzésen de magadtól is tudsz résztávozni és nem kell félni attól ha picit jobban fáj mint egy más jellegű edzés. (Én azért echte csak Áron edzésein nevelkedtem és még jó páran akik szerintem tudnak büszkélkedni nagyon szép eredményekkel.) Sífutásról annyit, hogy szép eredmény ez a két győzelem de sajna annyira nem lehet rá építkezni.
Mar 19, 2016 9:24 PM # 
atomcica:
Egy hete nem futott semmit.
Mire résztávozzon?????
Mar 20, 2016 10:07 AM # 
Zsuzsika:
A sífutás esetében nem hiszem, hogy az itt lévők tudnának tanácsokat osztogatni. Csak hogy megnyugodjanak a kedélyek a sífutások alkalmával intervall edzéseket fut Anka. Az, hogy pontosan mi került az edzésnaplóba mindegy. Én tudom, hogy miket futott. Tisztán résztávos edzése valóban nem volt. Ha már havon van kihasználja. Emellett megjegyezném, hogy hiába érzi ő úgy, hogy sprinten nem jó. Tudott iramot váltani a sprinten és ott ahol kellett, ahol az ellenfelek leggyengébb pontja volt (felfelé). Jól mozgott végig. Én meg ezt láttam kívülről. Meg hát az 5 km-es a 15:43-as idő (a vége felé meg már ki is engedett)...
Az, hogy mennyire lehet a sífutásra építkezni, azt inkább hagyjuk. Kiváló állóképességet ad a sífutás, persze annak, aki tud. Az utóbbi hetek sífutásai igenis jó edzések voltak.
Még valami: az még nem jutott eszetekbe, hogy nem szívesen megy el edzésre? Nem azzal van a gond, ha tanácsokat kap, hanem azzal, hogy állandóan baszogatja mindenki. Az nem jutott eszébe még senkinek sem, hogy jól érzi magát pl. a tájbringásokkal? Hogy szeret biciklizni? Hogy szeret sífutni? Az még senkinek sem tűnt fel, hogy - sajnos - már vagy 5 éve kínlódik a bokájával és úgy tűnik nem is tudunk segíteni a problémán (pedig már elég sok mindent megpróbáltunk), ezzel kell együtt élnie, a futását ez mindig is korlátozni fogja? Esetleg, ha nem mindig Tamás Bianka lenne a téma és az, hogy mindent szarul csinál, nem megbízható, nem jó tájfutó, stb.... Azt nem értem, hogy miért baszogatja mindenki őt, ha úgyse jó tájfutó. Örüljön mindenki, hogy másik szakágakban tevékenykedik sokat, nem "rontja" a levegőt a tájfutásban.
Egyébként azért értelek Benneteket, a futás iránti mániát annak idején végigcsináltam Tibivel, csak az létezett, semmi más. Aztán az élet megtanította arra, hogy létezik más is. A futás "után" is van ÉLET!!!
Mar 20, 2016 3:45 PM # 
Tomi4455:
Az a baj, mindent baszogatásnak vesztek fel. Csak, ha ilyet ír, hogy nincs kedvem résztávozni akkor bennem felmegy a pumpa még akkor is, ha nekem aztán teljesen mindegy, hogy Tamás Bianka első lesz vagy utolsó. A sífutós példával csak azt akartam írni, hogy mindig írja, hogy lassú a sprintre és erre kerestem a választ. Ez ha baszogatás akkor sajnálom. És azért kerestem erre a választ mert úgy gondoltam, hogy azért jár ide-oda VB, EB-re, mert komoly céljai vannak és nem azért, mert jól érzi magát egy-egy világversenyen.
Mi futásorientáltak vagyunk ez tény. De az is, hogy normális eredményt a bringába+tájfutásba egyszerre nem lehet elérni.
Innentől inkább akkor nem írok már semmit ha ennyire "bántásnak" érzitek!
Mar 20, 2016 5:38 PM # 
BiankaDTC:
Köszönöm szépen, hogy ennyire szemelött tartod a sikereimet, mint tájfutásban, mint tájkerékpárban. Ugyanannyira sikeres lehet lenni mind a két sportágban. Maradjunk annyiban, hogy mindenki foglalkozik saját magával. Hagy rontsam el úgy a "sportkarrieremet", ahogy én szeretném. Tisztában vagyok vele, hogyan kell egy sprint versenyre készülni, ennyire nem vagyok hülye. Az elkövetkező időszakban nem tudok semmilyen sprint versenyről csak egy hosszútávú OB-ról, ami fontos nekem. Nem fogok azért elmenni egy "résztávos" Anita féle edzésre, hogy ne csináljak semmit csak döcögjek egy kicsit.
Az a baj, hogy már minden baszogatásnak hangzik, de haggyuk is ennyibe a dolgot.
Mar 20, 2016 6:28 PM # 
BiankaDTC:
A VB-ről meg EB-ről pedig annyit, hogy igen lehetőségem adódott kimenni ilyen helyekre. Ti csak azt látjátok, hogy Tamás Bianka a mezőny végefele van. De abba bele sem gondoltok, hogy sokat dolgoztam azokért a helyekért is. És akár tetszik akár nem, ebben az évben még jobban ráfogok állni a biciklizésre, mert fontos nekem az Ifi EB. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogok futni, tájfutni. Lehet csinálni egyszerre a kettőt is. Tavaly is ment. Igaz nem jöttek össze a tájfutó versenyek, de ez nem azért volt, mert fizikálisan gyenge voltam. Egyszerűen csak nem jöttek össze, ennyi az egész.

This discussion thread is closed.