Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Träningsplanering

in: Cervin; Cervin > 2016-03-25

Mar 27, 2016 5:37 AM # 
erikalnervik:
Varför springer du intervaller dagen efter en tävling? Inte bättre om du kört lördagens pass på fredagen och tvärt om? Då har du lite piggare ben och huvud när du ska springa intervallerna.
Advertisement  
Mar 27, 2016 5:04 PM # 
Cervin:
Sprang utan frukost på lördagen eftersom jag skulle flyga på eftermiddagen. Tror att det blivit ännu sämre kvalitet om jag försökt köra ett intervallpass utan någon energi i kroppen.
Mar 28, 2016 6:08 AM # 
erikalnervik:
Springa innan frukost är bara en vanesak. Kör ofta intervaller innan frukost (lördagarna i hallen) och känner inte att det är något problem.
Mar 28, 2016 9:14 AM # 
Cervin:
Jag är inte van - att glida runt i 5min/k var tillräckligt jobbigt. Så jag tror fortfarande jag fick ut mer kvalitet så här.
Mar 29, 2016 6:19 AM # 
helr:
Jag har kört morgonpass någorlunda regelbundet i ca 5 år men inte blivit helt van än. Framförallt är det det att man är så hungrig som stör vilket gör att högintensivt blir jobbigt. Man tänker på mat hela tiden och när man kommer hem kastar man sig in i köket för att få något i sig. Ibland på morgnarna vaknar man i förtid pga att man är så hungrig att man har ont i magen.
Men distanspass kan man ta sig igenom hungrig.

This discussion thread is closed.