Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Kaj pa žabji poskoki? Samo ...

in: zan00; zan00 > 2016-05-03

May 3, 2016 7:38 PM # 
Nejc Z:
Kaj pa žabji poskoki? Samo močna meča ne bodo dovolj za mehko komendsko hosto. Sicer je pa kolebnica precej vsestranska vaja, kar pomeni, da učinki niso tako specifični (beri veliki). Je kar fajn za ogrevanje, aktivacijo, tudi za kardio, če si zanič (kar nisi), to je pa to. Za aerobno moč boš moral delat interrvale v klanec po praproti, za aktivacijo pa najprej utežarna, na koncu pa poskoki. Atleti delajo pliometrijo (globinske skoke) celo z enega metra, pri kolebnici jih pa delaš s 5-10 cm. Približno takšna je tudi razlika v moči, ki jo potrebuješ za izvedbo in na koncu v rezultatu.

Zelo pohvalno je, da ste pri treningu samostojni, se mi pa zdi škoda, da samoiniciativno prakticirate neke novosti, ki niso nujno dobre. Dober program treninga je preprost, pogosto je malo monoton, preveč modifikacij običajno ne daje rezultatov. Mogoče je psihično lažje, to je pa to.

Ko takole prakticirate nekaj - se npr. vprašaš, kaj boš dosegel s skoki s kolebnico? In najdeš odgovor? In ugotoviš, da je to kul, ali pa ne? Brez tega je tako, kot da bi iskal kt v množici skal in upal, da priletš na ta pravo. Bingo. Izkoristite znanje ki obstaja, ki je v knjigah, oz. ga vam lahko posredujejo ljudje okrog vas. Bistvo pametnega treninga je izvajanje vaj v zaporedju in na način, s katerim boš varno in s čim majšim vložkom pridobil čim več.
Advertisement  

This discussion thread is closed.