Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Ej Matic, OZS je nekaj drug...

in: matic blaz; matic blaz > 2016-06-16

Jun 17, 2016 5:15 AM # 
Nejc Z:
Ej Matic, OZS je nekaj drugega, kot recimo nogometna, atlestka ali katera druga zveza. To je za neketatere stvari dobro (recimo skoraj vedno se zaradi majnhosti lahko upoštevajo želje vsakega posebej), pri drugih pa zadeva peša. Recimo pri odnosu do treninga, tekmovanj. Mark, Žan in ti ste prvi v množici, ki jih spremljam, ki tekmo jemljete resno in se nanjo tudi korektno pripravite (ogrevanje, in ostale malenkosti). Prejšnjim generacijam je bilo recino ogrevanje nebodigatreba. Ko ste opazovali dogajanje na svetovnem pokalu, si zasledil, da je odnos profesionalen. Pri nas ga ni, to je navsezadnje logično, v orientacijo so vpleteni ljudje, ki to delajo za svoje veselje. Četudi opravljajo delo, za katerega so po drugih zvezah praviloma plačani. V tem duhu se moraš zavedat, da si lahko srečen, da sploh dobiš spremlejvalca, podarjenemu konju se pač ne gleda v zobe. Če želiš imet boljšo podporo, boš moral narest nekaj v stilu Tine Maze in v prvi vrsti računati na pomoč svojih staršev. Sicer pa, mogoče boš na tekmo prišel mal zmatran. V avtu boš lahko spal, ampak to ne bo to. Tudi Hribar je tako naredil na SP, namenoma, da se ni živciral s trodnevnim čakanjem na štart. Načinov priprave za dober nastop je torej več, tudi to, da greste dan prej, ima kako prednost. Je pa ta dejavnik minimalen v priemrjavi s tistim, kaj lahko sami naredite, da boste hitreje tekli, se natančneje orientirali in mirenje razmišljali. Srečno!
Advertisement  
Jun 17, 2016 6:10 AM # 
matic blaz:
Nevem če sva se ravno prav razumela. Tukaj ne gre toliko za spremljevalce. Razumem da so spremljevalci prostovolci in da zapraljajo svoj prosti čas in denar zato. Tukaj je vse OK ... res sem vesel da grejo znami ker drugače bi bili brez? .. tukaj ni nobenega problema.
Tukaj gre za to da se je nekdo ponudil da bi šel z nami prej, se z nami pogovoril, bil zainteresiran, skoraj vse smo bili domenjeni če se prav spomnim? No a potem z "vrha" cel teden ni bilo odziva do njega kako in kaj, tako da mu je pač padlo dol ker se v službi ni mogel zmenit kako in kaj, ker ni imel nobenih informacij.

No v glavnem ni več važno ... kar je bilo je bilo z tem sem se že sprijaznil :)
Jun 18, 2016 5:47 AM # 
Nejc Z:
No, ne se prehitro sprijaznit... trma je gonilo napredka :) So pa tudi "v vrhu" prostovoljci, tako da smo vsi v istem košu. Fajn trenirajte!

This discussion thread is closed.