Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Se mi zdi, da sem tudi jaz ...

in: jeram.osebno; jeram.osebno > 2016-07-23

Jul 24, 2016 8:35 PM # 
Nejc Z:
Se mi zdi, da sem tudi jaz svoj lonček pristavil, zato te bom dopolnil in se ti spotoma, če je bilo napačno razumljeno, tudi opravičil.

V Sloveniji zelo dejavno deluje mladinska reprezentanca in nedavno tega je bil celo sklican svet reprezentance, ki selektorju pomaga pri pomembnih odločitvah - koga bo vploklical in koga ne. Žal smo se bolj kot o tem pogovarjali o drug temi, zakaj je enemu ali dvema slovenskima mladincema smiselno omogočiti udeležbo na EYOC-u ali kaki drugi resni tekmi, četudi si udeležbe ne zaslužita. Po mojem povsem brezplodna debata, svet reprezentance in funkcijo selektorja bi lahko za določen čas razpustili oz. ukinili, saj ni česa selekcionirati.

OZS se trudi imeti reprezentanco, ne trudi pa se - oz. vsaj ne na pravi način - ustvariti pogoje, da bi lahko reprezentanco imeli. Osmo leto delam z mladimi in če v tem času nisem pokazal, kaj je edini način, da se šport razvija, potem mi nikoli ne bo uspelo. Delo ljudi, ki poznajo in imajo radi orientacijo, z mladimi, je edino, kar lahko spremeni stanje. Zakaj smo še vedno na mestu? Res ne vem. Kot kaže, je denarja dovolj. Vsaj v dveh klubih in tudi na zvezi. Problem je drugje. Slišal sem, da orientacija ni "fensi" in da je delo na bazenu bolj primerno. Ne vem, če to res drži.

Predvsem se čudim, da med n difovci-orientacisti ni nikogar, ki bi izvajal vadbo orientacije po klubih in šolah. Vsak dela nekaj drugega. Kot sem seznanjen, denar po klubih in ni ovira. OKK je na difu obesil ponudbo, na katero se je v treh mesecih javil točno nihče.

Nuša, z Leonom sva precej govorila o trenutnem stanju. Potarnal mi je, da tu ni prihodbosti. Da še vedno nihče ne dela z mladimi. Razen Komende. Tebe večkrat vidim in ti naravnost povem, da bi bilo kul, da bi začela. Da sredstva so, samo lotit se je treba. Upam, da ni izpadlo, kot da si ti najboljši primer difovca, ki noče delat v orientaciji. Sam te vidim kot prvo, ki bi jo lahko ponucali za vadbo. Upam, da se do jeseni kaj obrne. In da boš vesela, ker boš lahko za primerno plačilo vsaj 2x ali večkrat tedensko vodila tudi orientacijo in ne samo plavanja.
Advertisement  
Jul 25, 2016 1:30 PM # 
jeram.osebno:
No super da so se določene stvari razjasnile, ker jaz sem vse skupaj razumela samo kot to da se orientacije izogibam z vsemi štirimi.

Priznam oglas OKK sem videla. Vendar kot sem že potarnala veliko je v urniku. Predvsem pa v prevozu. V ljubljani sem trenutno cel teden prevažam se z avtobusi. Malo težko bi dobivala reden prevoz do naprimer Komende, še težje bi šlo do Idrije. verjetno pa je tudi naprimer v Idriji veliko lažje trening organizirati nekomu, ki je iz Idrije kot nekomu, ki se vozi iz Ljubljane. Mogoče sem zato jaz primerna čez kako leto, dve, ko bom imela svoj avto (v kolikor seveda govorimo o lokacijah blizu ljubljane, idrija pride v poštev ob vikendih). Sedaj se pač v take opcije niti ne spuščam in svoje dejavnosti poskušam držati blizu faksa.. Tole z avtom je bila naprimer velika ovira že ko sem imela treninge za OŠ v Cerknem. Trenirali smo le na kartah v ''primernem dometu''. Avta niti nisem imela, v kolikor pa bi ga bi vseeno prej pomislila ali sem že dovolj izkušena da tako mladino vozim na okoli..
Ampak to so stvari, ki naprimer nekako zadržujejo mene.

Sicer pa naj ob tej priložnosti pohvalim tvojo knjižico iger orientacije. Danes sem porabila nekaj iger za košarkaško igrišče. Celo fucbalerji, ki so sicer le stežka (zaradi ega) sledili uvodu v orientacijo, so bili navdušeni.
Jul 25, 2016 4:33 PM # 
Nejc Z:
Nuša, za štart dela v OK Tivoli in morda še katerem je okolica faksa idealna. In tudi Tivoli, Rožnik, Koseze, morda Zadvorski hrib bi lahko šlo skozi. Bom govoril z Ano. Ferenc mi je povedal, da on otroke takoj zrihta, samo nima časa laufat za njimi...

Se vidimo in lepo bodi.
Jul 26, 2016 2:43 PM # 
jeram.osebno:
No bomo se dogovorili. Za enkrat zagotovo lahko rečem da časa nebom imela ob četrtkih in torkih.

This discussion thread is closed.