Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Tålamod

in: helr; helr > 2016-10-07

Oct 9, 2016 10:42 AM # 
Cervin:
Jag tror att det är rätt att våga vänta och ta det lugnt med träningen. Som du skriver har du varit skadad väldigt länge. Enda målet måste väl vara att komma tillbaka och om det kostar några träningsfria veckor/månader så känns det som det måste vara värt det. Fortsätt kämpa och våga ta det lugnt!
Advertisement  
Oct 10, 2016 7:30 PM # 
helr:
Pratar du om löpning eller träning generellt? Det svåraste är att veta om det är ok med alternativträning eller ej. Vid dagens (när detta skrivs) rullskidpass kände jag åter lite och det händer ju lite då och då. Samma med cykel. Ska man då inte träna något alls? Kanske jag inte skulle tränat något alls under hela skadeperioden? Tänk om någon haft ett facit, det hade man kunnat betala många tusenlappar för... Men jag bestämde faktiskt under passet idag att preliminärt inte åka mer rullskidor under den här kommande månaden. Jag har många gånger tänkt att det hade varit kul att ha en stressfraktur nån gång, då hade man vetat lite bättre vad som gäller.
Oct 10, 2016 8:22 PM # 
Cervin:
I allmänhet. Jag är långt ifrån lika påläst som du, så jag kan väl egentligen inte ge några konkreta råd. Men jag tänker ändå att låta bli att träna under någon månad känns väl knappast en förlust i nuläget? (Förutom då att träna är skoj och man missar det). Du har väl dessutom visat att du när du väl kommer tillbaka kan springa fort snabbt. Lite distans till träningen kanske också hade inneburit ett skönt mentalt avbrott. Det är bara en tanke som du gör vad du vill med.
Oct 11, 2016 7:19 PM # 
helr:
Frågan är om man vågar låta bli att träna. Överallt rekommenderas ju att hålla igång för att cirkulation och läkningsprocess ska stimuleras. Inte ofta man hör att man ska totalvila. Förutom om man har brutit benet eller liknande. Dessutom känns det som att man vilar hela tiden. Min kropp håller inte för alternativträning, man får ju skador hela tiden. Det senaste året är det nog bara en handfull veckor som jag kunnat hålla planerad träningsmängd.
Oct 11, 2016 8:20 PM # 
Cervin:
Okej. Då där det säkert så. Jag har dock lite svårt att få ihop "vilar hela tiden" med de 306h du loggat i år...;)
Oct 13, 2016 6:30 AM # 
helr:
Allting är relativt heter det ju men min ordinarie plan är väl att träna ca 10h i veckan, ett ganska bra mått för att bli lagom trött för mig. Det hade då inneburit drygt 400h hittills i år. Jag har haft en hel den veckor när jag i princip inte tränat alls men det är iofs nästan ett år sedan jag hade en månad i princip utan träning.

This discussion thread is closed.