Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Spännande!

in: harka; harka > 2016-12-03

Dec 7, 2016 8:18 PM # 
Arlaharen:
Har inte sett den i verkligheten och var tvungen att läsa en recension på den. Verkade helt klart intressant förutom storleken. Själv väntar jag på nästa steg i innovation för smarta klockor. Mera 4G, standardiserad plattform och appar till folket!
Advertisement  
Dec 7, 2016 8:48 PM # 
harka:
Den har inte fått jättebra recensioner. Folk verkar inte tycka om storleken på fönstret mm, men jag tror de är ute mer efter en GPS-enhet.Vet man dock vad man är ute efter, dvs. att kunna se en fristående karta i bakgrunden när man är ute och springer (obs inte navigerar som på vanliga GPS-enheter) så uppfyller den sitt syfte.

Den är lite tjock, visst, men inget jag tänkt på. Den är i storleksklass som en 910XT.

Det finns ju dock utvecklingspotential, större fönster framförallt så det inte blir så pilligt och sedan är Garmins menysystem lite krångligt, men har man haft Garmin tidigare vet man ju vad man ger sig in på...

Tyvärr gick det inte lägga in valfri kartbild, det var Garmin som lurade en till att tro det från Epix webbsida... Så utvecklingspotential där med.
Dec 7, 2016 9:40 PM # 
Arlaharen:
nej klockan har verkligen gått under radarn.
Jan 8, 2017 7:26 PM # 
harka:
Nu är den här - den 95% ultimata klockan - Garmin Fenix 5X - bara 7999 kr för den... ;-/
Jan 9, 2017 2:14 PM # 
Arlaharen:
Haha, deras prissättning gör den rätt ointressant för min del iaf. Vet inte om det spelar musik/podcast?

Stödet för ant och bluetooth smart gör den rätt kompetent plus att den har rätt mycket sensorer själv, men ser stor och klumpig ut och ingen 4G eller vettig app-store!
Jan 9, 2017 7:27 PM # 
harka:
Helt rätt. Dyr men rätt kompetent.
Jag personligen tycker nog att även om det är dyr lämnar nu Garmin konkurrenterna långt bakom sig. Sedan är det dock lite märkligt att om nu kartdata är det senaste att de inte trycker in det i enklare modeller, då skulle de verkligen stå ut mot alla andra som i princip har samma sak, gps, puls, handledspuls osv. Det gamla vanliga....

Frågan är dock som vi frågat oss tidigare, är 4G-chip det riktigt stora steget som verkligen kommer ge tillgång till kartdata om det behövs? Dock är ju då frågan - vad kommer dessa kosta? Prisökningen får inte fortsätta så att säga...
Jan 10, 2017 7:50 PM # 
Arlaharen:
Jo, Garmin har lyckats skapa en väldigt komplett klocka som de tar hutlöst betalt för (iaf i mitt tycke). De är lite i ett Apple-läge. De vet att de har den bästa plattformen på marknaden och tänkar kapitalisera på den.

I mina ögon är detta något som marknaden kommer rätta till ganska snart. Det finns ju uppenbarligen en marknad för den typen av klockor. CES visade tydligt att många insett att en fitnessklocka är rätt sätt att "kapitalisera" smart-watch-trenden. Det fanns en uppsjö med mer eller mindre kassa varianter även om jag tror att det nog kommer komma lite guldkorn snart. Android Wear 2.0 med en play store som kan användas utan android-enhet kommer nog göra att den plattformen får större spridning även in till iOS-användarna. Apple Watch är ju mer eller mindre en gimmick i mina ögon. Har väldigt svårt att se att den plattformen kommer ta fart till riktiga löpare/triatleter mm.

Det är nog det segment där du kan få in en annan grupp än early adopters.

Please login to add a message.