Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Miksi?

in: Nopsukka; Nopsukka > 2017-01-10

Jan 11, 2017 12:13 PM # 
Sovijarvi:
Miksi sä muuten et tullut MaMun joukkueeseen Kilometrikisaan? Olitko jossain toisessa joukkueessa...? Oisit varmaan kärkipaikalla näillä kilsoilla. =D
Advertisement  
Jan 11, 2017 1:50 PM # 
Nopsukka:
Siksi että mä en saanut viime vuoden osallistumisesta mitään kiksejä eikä kukaan hyötynyt siitä mitään.
Jan 11, 2017 9:01 PM # 
Sovijarvi:
Niinku mitä siitä ois pitänyt hyötyä? =D
Jan 12, 2017 5:29 PM # 
Nopsukka:
No ihan mitä vaan. Jotain.
Jan 13, 2017 7:21 PM # 
Sovijarvi:
Mä voisin myös miettiä vähän näitä asioiden hyöty-suhteita paremmin.
Ja kiksejä.
Jan 13, 2017 8:17 PM # 
Nopsukka:
No kerro mulle joku syy miksi pitäisi olla kilometrikisassa mukana?
Jan 14, 2017 8:02 AM # 
Sovijarvi:
Ei mun tartte, en hyödy siitä mitään enkä saa siitä mitään kiksejä.
Jan 14, 2017 9:53 AM # 
Nopsukka:
Haha! :D
Jan 14, 2017 11:33 AM # 
Sovijarvi:
Lähtökohtaisesti,

Kilometrikisaan osallistuminen on vain hauskaa / hassua, eikä siinä ole sen kummempaa hyötysuhdetta tarjolla. Jotain vain mitä tehdään löyhän yhteisön tiimoilta, yhdessä. Ei palkintoja, ei kunniamainintoja, ainoastaan se että saattaa tulla ajettua muutama kilometri enemmän mitä normaalisti.

Kuten Puuharyhmä. jotain hauskaa / hassua, ei suurempaa hyötysuhdetta tarjolla. Jotain vain mitä tehdään löyhän yhteisön tiimoilta, yhdessä. Ei palkintoja, ei kunniamainintoja, ainoastaan se että saattaa tulla melottua muutama kilometri enemmän mitä normaalisti.

;)
Jan 14, 2017 7:41 PM # 
Nopsukka:
No joo no joo, mut se puuharyhmä on yhdessä tekemistä, ei me poljeta yhdessä. Enkä mä halua treenata nyt pyöräilyä yhtään sen enempää kun jo poljen vaan pitäisi juosta. Ymmärrän pointin muiden osalta, mutta omalta osaltani en. Voin mä sinne mun kilsat vikana päivänä käydä loggaamassa jos se on tarpeen, mutta en mä usko, että siitä nyt on mitään iloa kenellekään. Ehkä mun polkemismäärät kannustaa jota kuta polkemaan kovemmin, se voi olla ainoa syy miksi voisin tuplasti merkata kilsoja.
Jan 15, 2017 11:13 AM # 
Sovijarvi:
Ymmärtääkseni puhuimme henkilökohtaisesta hyötysuhteesta, suhteessa tehtyihin asioihin, kuten aluksi asiaan kommentoit.

Vertasin ajattelutapaasi omakohtaisesti, esimerkkinä Puuharyhmä,

- Saan pääsääntöisesti aina paremman treenin kun menen yksin.
- En saa mitään kiksejä siitä että ihmiset kelluu meressä, on kajakki sitten oikeinpäin tai väärinpäin.
- Joudun pistämään omaa aikaani melkolailla hallituksen kokouksiin & itse toimintaan enkä saa siitä minkäänlaista palkintoa.

Miksi teen sitä? Pitäisikö minun muuttaa omaa ajattelutapaa siten että ajattelen enemmän sitä että mitä minä asiasta hyödyn ja minkälaisia palkintoja on saatavilla? Voinko palkita itseni ruisleivällä ja oluella jos käynkin juoksemassa sen aikaa kun seuraavan kerran on hallituksen kokous?

Kuka siitä hyötyy että merkkaatko sä sinne kilsoja lainkaan vai ei, tai onko sillä mitään merkitystä? Tuskin kukaan, ja ei sillä ei ole merkitystä.

Jos tarkkoja ollaan, niin sittenhän sä joutuisit merkkaamaan triplasti.
1.) Movescount.
2.) Attackpoint.
3.) Kilometrikisa.

Toistaen samaa ajattelutapaa, miksi merkata Attackpointtiin?
Siitä ei ole mitään hyötyä eikä siitä saa mitään palkintoa.

Ero on tavassa ajatella asioista, 2 tapaa.
1.) Minä.
2.) Me.
Jan 15, 2017 12:47 PM # 
Nopsukka:
Ei siinä ollut mitään täysin itsekästä ajatusta vaan ihan kaiken kaikkiaan mun mielestä siitä ei ole _kenellekään_ mitään iloa, että mä käyn merkkaa mun kilsat sinne. Se, että ne on nyt täällä näkyvillä ja joku seuraa vähän mitä mä teen, joskus kommentoi ja itse näen omat kuukaudet ja vuodet koosteina auttaa mua kehittämään itseäni. Nyt kun mulla on myös Movescount niin joo tulee tuplat, vaikka ne kyllä menee sinne ihan automaattisesti ilman mitään näppäilyjä kun vaan pitää bluetoothin päällä. Saanpahan ne vähemmällä näppäilyllä myös attack pointiin jatkossa. Jos en kaipaisi kenenkään tukea ja ryhmäytymistä niin en varmaan tänne kävisi niitä treenejä merkkaamassa. Mua kannustaa liikkumaan se kun näen, että olen ryhmässä vähiten liikkunut -> tulee morkkis ja meen lenkille. Kun oon kärkipäässä niin fiilis on hyvä!

Se, että sä tulet esim. melomaan muiden kanssa ja ohjaat ja opastat on iso etu niille muille, jotka on mukana, joten saatat saada jatkossa osaavampaa treeniseuraa joka joskus menee samaa vauhtia kun sä ja muutenkin kehittyvät. Se on ihan eri asia kuin tää kilometrikisa. Samasta syystä mä näen, että on hyötyä tehdä joskus porukalle joku treeni (mun), koska sitten saan siitä ehkä palautetta oliko se hyvä vai ei treeninä ja voin paremmilla mielillä mennä toisten tekemiin treeneihin kun on osallistunut "talkoisiin". Tai olla jonkun parina ja opettaa, vaikka suunnistamaan. Se mitä sä oot tehnyt esim. mun eteen on arvokasta, vaikka se olisi ollut treeninä ihan paska, koska olen hitaampi ja kaikinpuolin muutenkin surkeampi joka lajissa. Mä kehityn kun treenaan osaavamman kanssa.

Ääh, mä voisin jauhaa tästä aiheesta vaikka viikon, mutta asia ei siitä etene ilmeisesti mihinkään, koska me ei vaan aina ymmärretä toisiamme :D
Jan 15, 2017 1:36 PM # 
Sovijarvi:
Sama logiikka pätee muuten kilometrikisaan,

"Mua kannustaa liikkumaan se kun näen, että olen ryhmässä vähiten liikkunut -> tulee morkkis ja meen lenkille. Kun oon kärkipäässä niin fiilis on hyvä!"

^^ Tämä on yksi esim AP:n parhaita puolia, sosiaalisen paineen perusta tehdä asioita enemmän / paremmin, suunnitella treenejään ja muuta elämää jotta voisi treenata yhtä paljon kuin esim Petri, tai edes vähän enemmän kuin Mika. Koukuttavaa ja hauskaa.

Jos hyötysuhdetta aletaan miettimään, niin siitähän nimenomaan on hyötyä että merkkaat kilsat kilometrikisaan, koska sitten olet siellä kärki/keskikastissa, ja se saakin eturenkaat kurvaamaan muutaman ylimääräisen mutkan lisää esim töihin mennessä. Kellon soimaan 30min aikaisemmin. Tai lähtemään vielä tänään illalla meidän kanssa ajamaan. Siitä on hyötyä sinulle, ja siitä on hyötyä muille, ja mitä enemmän ajetaan, sitä parempi tulos tuutataan muita joukkueita vastaan.

Edelleen hyötysuhteesta,

Niin, näinhän se on, mutta onko se sitten sen arvoista? Jos esim viime vuoden treeneistä missä on ollut pedagoginen / kannustava / opettava / haastava osuus muille, olisikin käyttänyt 100% puhtaasti omaan tekemiseen, mikä olisi oma tekemisen taso nyt? Entäpä jos mä järkkäänkin oman melonnan vaikka MaMen kilpamelojien kanssa jatkossa tai sovin tietyn päivän vaikka Lehtosen kanssa että silloin melotaan kovaa 1½ tuntia se on siinä sitten minkä verran aikaa omasta 168 tunnin viikkokokonaisuudesta omaan melontaani.

Lopulta, asiat ovat aina kompromisseja, esim se että haluaa nähdä / tehdä jotain kavereiden kanssa / olla jollain tapaa sosiaalinen, ja siihen esim jokin aamumelonta taikka aallokkomelonta on oivallinen tapa. Samaten esim myös MaMun pitkät yhdistelmät mitä ollaan vedetty.

This discussion thread is closed.