Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: 10mila

in: Patrik J; Patrik J > 2017-04-29

May 1, 2017 6:11 PM # 
erikalnervik:
Först tänkte jag det handlar om rutin. I detta fallet är det en ungdom som stämplar fel. Men vi har även varit med om att rutinerade löpare som sprungit många stafetter gjort misstag. Kanske handlar om slarv eller att man är för trött och tappar koncentrationen. Alltså för dåligt tränade.
Advertisement  
May 1, 2017 7:02 PM # 
Cervin:
Jag tror att bara säga att vi är för dåligt tränade för att stämpla rätt är lite förenklande och inte riktigt har med saken att göra. Visst, börjar man sladda in klunga kan det vara jobbigt att vika fram kodsiffran, men man kan ju tappa en klunga oavsett hur tränad man är. Tror säkert att det varit lite olika anledningar till alla felstämplingar de senaste åren, men slarv eller nonchalans är kanske något som kan sägas vara gemensamt. Tror alltså att det måste till en förändring i inställning. Vi från UK får väl börja trycka på det (ännu) mer.
May 1, 2017 7:14 PM # 
erikalnervik:
Jag tänker att man lär sig från barnsben att man ska stämpla rätt, kolla rätt karta, kodsiffra osv. Men när tröttheten kommer så tror jag dessa misstagen också kommer. Man har inte samma fokus.

Stämplade själv fel på Danish spring en gång. Kollade kodsiffrad, tyckte det kändes konstigt men fortsatte. Var riktigt trött och fick kämpa för att hänga med. Slutade med att jag stämplat fel. Kollade kodsiffran men registrerade inte i mitt huvud att det var fel siffra. Berodde alltså på trötthet.
May 2, 2017 3:42 PM # 
Cervin:
Ja, när man är trött blir allt jobbigt. Men jag blir svinigt trött även om jag är tränad skulle jag vilja påstå.
May 6, 2017 5:30 PM # 
Patrik J:
Tror att man får samma trötthet oavsett hur tränad man är. Går bara fortare när man tränar.
Sträcktiderna kom till slut det som har hänt i detta fall är att han hoppade över K2 och gick direkt till K3 från ettan. Finns nämligen inga extrastämplingar. Första är direkt efter startpunkten och banan börjar 196, 207, 197

This discussion thread is closed.