Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Nope!

in: JoLo; JoLo > 2017-11-11

Nov 11, 2017 10:47 PM # 
bubi:
ISOM 2017 definira olivno zeleno barvo in karta je v ISOM 2017. V tem standardu je prepovedano teči čez olivno zeleno, zato bi moral biti Nejc diskvalificiran.
Advertisement  
Nov 11, 2017 10:50 PM # 
bubi:
No, in očitno tudi Dušan.
Nov 11, 2017 11:01 PM # 
bubi:
Še kar slabo je, da se taka napaka naredi na sodniškem seminarju. In da se po tekmi niste mogli zediniti, kaj je prav in kaj ne, je tudi žalostno. Mnja, moram reči, da je v našem tekmovalnem sistemu v zadnjih letih res ogromno enega šalabajzarstva. Niti našega pravilnika skoraj nihče ne pozna (še znotraj komisije so veliki problemi), kaj šele kaj drugega.

In v bistvu je precej nevljudno vsaj do organizatorja (ki se mora potem zagovarjati pri lastnikih) in do ljudi, ki tam živijo, če ne tudi do sotekmovalcev, da na taki tekmi, kot je ZL, tečeš čez olivno zeleno. Zelo verjetno ni tistega tam nekdo narisal kar tako za hec, ampak z nekim namenom.

Ja, že dolgo nisem nikomur težil, pa mi manjka ... :) Se opravičujem vsem vpletenim.
Nov 12, 2017 9:29 PM # 
JoLo:
Nisem vedel da je karta v novem standardu. Vem, da si prej lahko šel naprimer čez neprehodno ograjo? Sicer se spomnim, da je bilo nekaj govora o teh spremembah :) npr. na WOC-u 2016, ko je bila reka težko prehodna in je bila obrobljena z debelo črno črto.

Pa sem se naučil še nekaj novega, kar se na seminarju nisem :)

This discussion thread is closed.