Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Lisää hämmennystä :D

in: Päkä; Päkä > 2017-12-04

Dec 4, 2017 7:58 AM # 
Päkä:
Jos oli pyöräilytestin tulkinnassa ihmettelemistä niin kyllä mä olen aika yllättynyt tuosta anaerobisesta kynnyksestä tässäkin. Kesällä kuitenkin meni puolimaraton 5:03 min/km ja syksyllä 10 km 4:47 min/km, kumpikin vielä suht hitaalla reitillä. Mutta se oli tän hetken tulos, jatketaan harjoituksia. Arvokkain tieto oli tuo, että pk-treeniä uskaltaa edelleen tehdä n. 150 bpm:n asti.
Advertisement  
Dec 4, 2017 7:24 PM # 
HiipiväHirvi:
Ensiksikin: voi olla seuraava ihan puutaheinää, tiedän tästäkin juuri sen verran että luulen tietäväni kaiken. Mutta: Tämä on ihan linjassa tuon pyöräilytestin kanssa. Ainakin kun tulkitsen sopivasti pyöräilykäppyrää niin että se sopii väitteeseeni. Jos vetää suoran viivan noiden keltaisten laktaattiarvopallukoiden kautta, niin saa kulman siihen 180 W:n kohdalle ja kynnyssykkeeksi n. 155. Aerobinen kynnys siihen jossa alkaa laktaatit nousemaan lähtötason yläpuolelle eli n. 145. Ja kun syke pyöräillessä näyttäisi olevan 10 pykälää alempi kuin juostessa niin aika samoihin menee? Keskisyke aika kova tuossa kympin juoksussasi, sen perusteella saattaisi ana-kynnys olla karvan verran korkeampi.
Tämän helpottavan tiedon ;) jälkeen ei muuta kuin treeni-intoa tulevaan kauteen!
Dec 5, 2017 6:20 AM # 
Päkä:
Hahaa, kiitos! :D

Itsehän olen ennen testejä pitänyt jonkilaisena arviona, että pyöräillessä pitäisi mennä n. 10 pykälää alemmilla sykkeillä kuin juostessa ja näyttää nyt tosiaan että tuo hihasta vedetty arvio on pitänyt aika hyvin paikkansa. Se tässä ainakin tuli opittua, että noita tuloksia voi tulkita monella tapaa!

This discussion thread is closed.