Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: Kul!

in: Arlaharen; Arlaharen > 2018-01-16

Jan 17, 2018 7:10 AM # 
Ptr:
Att du var med! Hoppas vi får se mer av det framöver!
Advertisement  
Jan 17, 2018 10:00 AM # 
harka:
Dina vader - kör du någon speciell styrka för vaderna? Jag har läst och förstått (eftersom jag har egna problem) att det räcker inte med egen kroppsvikts-belastning för att kunna köra intervaller. Jag håller själv på att försöka jobba mig upp med styrkan i vaderna genom att gå från kroppsvikt till pålagd vikt (skivstång...) Verkar vara helt sjukt segt detta med "gubbvader" och försöka bygga upp styrkan.
Jan 17, 2018 2:06 PM # 
Arlaharen:
Det var väldigt kul att vara med!

Nej jag har inte kört med pålagd vikt även om sjukgymnasten tycker det vore bra. Jag börjar väl känna det innerst inne att det inte riktigt räcker som du skriver med bara egna kroppsvikten. Kanske skulle köpa ngt tungt att hålla i...

Vet inte hur många tiotusentals tåhävningar jag gjort totalt
Jan 17, 2018 2:53 PM # 
Ptr:
Som AB sa så har han gjort 250 om dagen i ett par år och att det var först efter ungefär 250 som hans problem började släppa. Men då var det mer hälsenan än vaden iofs.

Du har väl en ryggsäck? Bara att börja fylla på med allmänt bråte. Först kläder och när det blir för lätt har du säkert lite roliga verktyg såsom hammare och slägga du kan hiva i :)

Sedan har du väl två barn i olika viktklasser hemma att nyttja :)

Men det är klart, då får du ju inte köpa någon pryl.. ;)
Jan 17, 2018 3:43 PM # 
Carlborg:
fantastiskt kul att se dig på banan igen figge!

ANgående tåhävningar fyllde min brorsa en ryggsäck med sten och körde ett par hundra om dagen. sedan släppte det för honom så kanske värt att prova. (dock också mer hälsenerelaterat tror jag).
Jan 17, 2018 8:23 PM # 
Arlaharen:
Hälsenan är under kontroll just nu. Det är gubbvaderna som är det stora problemet för att få fartträningen att lira skulle jag säga. Det är nog bara att streta på och försöka få lite vikt på det hela.
Jan 19, 2018 8:31 AM # 
Arlaharen:
Harr och Ptr: Ni är säkert användare av kompressionsstrumpor? Vad ska man ha för ngt?
Sjukgymnasten jag går till tyckte jag skulle pröva köra lite med det då jag trappar upp intervallträningen...
Jan 19, 2018 8:59 AM # 
Ptr:
Tror inte det finns någon studie som säger att kompression hjälper. Jag använder dock kompresionsstrumpor, men det är mest för att få värmen. Har köpt mina på XXL, tycker de funkar bra.
Jan 19, 2018 9:57 AM # 
harka:
Jag använder ibland Gococco som är prisvärda och "prisbelönta". Tyvärr så verkar de krympa i storlek efter ca 10-20 tvättar... Så överväg att köpa en storlek större än vad du normalt behöver.

Som Ptr säger så finns det väl inget bevis på att det skulle hjälpa mot gubbvader, men värme och att det känns lite mer spänt i musklerna gör att sådana kan vara bra.
Jan 19, 2018 9:58 AM # 
harka:
En sak till... Tänk på när du köper kvalitets-kompressions-strumpor att de har mått både för fotstorlek och vadstorlek!!
Jan 19, 2018 1:23 PM # 
Arlaharen:
Tack för era svar. Jag är också medveten om att det inte finns några direkta studier som stödjer det, men att bli kall i en muskel är ju definitivt ngt som kan försämra. Så om inte annat kan det ju vara vettigt att köra med en lång strumpa upp på vaden under tajtsen för att åtminstone checka i den rutan.

Ska kolla på Gococco, såg rimligt prissatta ut.
Jan 19, 2018 3:28 PM # 
Ptr:
Ja, helt klart. Ur värmeperspektiv tror jag inte det är dumt alls.

Please login to add a message.