Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Discussion: To sem dobila za rojstni da...

in: bubi; bubi > 2019-12-23

Dec 24, 2019 6:59 AM # 
Ursa:
To sem dobila za rojstni dan, Žakelj: Belo se pere na devetdeset. Že tako se ne morem spravit da bi prebrala. Zdej se pa zihr ne bom :-)
Od Andy Weir je boljši The Martian, tudi ocene na Goodreads se strinjajo s tem :-)
Advertisement  
Dec 24, 2019 4:06 PM # 
Jerca:
Ne ne ... jaz mislim, da te bo potegnila. Sicer ne vem kaj ti je vsec, ampak ... to kar je zapisal Bubi je prevec ostro. On je pac prdek. Se strinjam, da ni vredno take nagrade. Zgodba pa je res povsem lahko berljiva. Ni visek, nikakor, je pa lahko dobra odskocna deska za zacet brat.

Bubi, meni pa je vsec tvoj seznam kaj priporocas in nekaj jih lahko ze precrtam in bi jih tudi sama dala na seznam :)
Dec 27, 2019 11:49 PM # 
bubi:
Jerca ima prav. Knjiga je berljiva, čeprav ničvredna. :) Martiana sem pa prebral že v 2018. No, pa Artemis tudi. Samo mi je bila tako všeč, da sem jo potem še enkrat. :)
Dec 28, 2019 12:07 AM # 
bubi:
Še opis mojega branja v 2018:

Vredno branja:
Dan Brown: skoraj karkoli - nima veliko vrednosti, se pa odlično bere; Weir: Artemis in Marsovec, Crichton: Andromeda (ne moreš verjet, da so tole pisali 50 let nazaj!), Kongo (za vse remote sensing fane); Brooks: Bitje; Hesse: Sidharta; Carey: Dekle z vsemi darovi; Cabot: Nenasitna; Djilas: Hiša (opozorilo: spravi te v depresivno vzdušje/stres); Kaku: Beyond Einstein

Največje sranje/razočaranje leta:
Lem: Solaris; večina slovenskih piscev ZF; Alma M. Karlin (zgrožen, kako lahko slovenski šolski sistem ignorira tako plodovito umetnico; potem pa spoznam, da je škoda časa za branje tega sranja); Terry Prachet (bi si mislil, da mi bo tole šlo, ampak se s skrajno muko prebijem čez eno knjigo); krščanski pisci (vsi po vrsti, kar sem jih bral); Kwan: Crazy Rich Asians (zame neberljivo); Honore: Hvalnica počasnosti (človek nima nič za povedat, ampak to ponavlja do onemoglosti)

Največje presenečenje:
Cankar: Hlapec Jernej :); McCarthy: Cesta (baje klasika, ampak - zame težko prebavljivo); Margaret Attwood (karkoli od nje; nič ne zadosti pričakovanjem; zelo težko berlijvo);
Dec 28, 2019 7:33 AM # 
Ursa:
Kako ne maraš Crazy Rich Asians :-) to je v Ameriki čisti hit!!!! Knjiga je baje tako zanimiva da so posneli film plus še drugi del knjige je izšel :-) :-)

Please login to add a message.