Register | username: pw: 
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: szbotond

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  tájfutás2 2:22:38 15.84(9:00) 25.5(5:36) 710
  futás3 55:00 6.15(8:56) 9.9(5:33) 155
  Total3 3:17:38 22.0(8:59) 35.4(5:35) 865
«
1:26
0:00
SaSuMoTuWeThFr

Tuesday Sep 1 #

7 PM

futás 37:00 [2] 6.8 km (5:26 / km) +105m 5:03 / km
shoes: Inov-8 bare-xf 210

Petres-tó felé futottam. Még egyáltalán nem vagyok pihent, de jó volt, nagyon jól esett, kellett a napba. Könnyű futásokkal jobban működik a pihenő, mintha egybe tartanék több pihenőnapot. Ezúttal is új cipő volt rajtam, ez a harmadik (és egy jó darabig utolsó) bemutatkozó. Nagyon mezítlábas cipő, mostanában talán nem fogok benne sokat futni. Jó volt nagyon és segít is, de én nem teljesen tudtam neki megfelelni.

Monday Aug 31 #

Note
(rest day)

Az eltelt hónap: http://www.attackpoint.org/viewlog.jsp/user_10467/...

A mennyiségi jellemzést illetően megállapítható, hogy több mint 270 km-t futottam, amiből ráadásul 146-ot tájfutás közben. Sok volt a tájfutás, összesen 23 alkalommal tájfutottam valamilyen formában. Használni is használt, ugyanis sokat fejlődtem ebben az időszakban. Nagyon hasznos az a sok tapasztalat, amit arról szereztem, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy jól menjen a tájfutás. Elégedett vagyok azzal a formával, amit márciustól sikerült felfejleszteni a Karsztig. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem akarok tovább fejlődni; nagyon is akarok és van hová. Vannak még állandósult problémáim, amiket majd meg kell oldjak, hogy minden jobb legyen. Úgy néz ki, hogy most elég jól ment több minden, szóval csak fog menni továbbra is. Az lep meg a legjobban, hogy a KOBVOB óta jobbára mindent sikerült ahhoz nagyon hasonlóan lehoznom, ahogy akartam (vagy még jobban) - természetesen örülök neki. Most az augusztus folyamán többször túlléptem a fáradtságnak azt a határát, amivel még stabilan tudok fejlődni, de nincs nagy baj, mert most megtartom a szükséges pihenőt. A sprinthétvégéig nem fogok keményen edzeni, a gyorsítás most komolyabban úgyse menne. Sokkal jobb lesz, hogy kipihenem magam, pihentek lesznek a lábaim, lesznek jó kis könnyű futások és pár repülővel tovább tudom javítani az állapotokat a ROB-ig. Csak a megyei versenyek lesznek azok, amiket majd nagyobb odaadással futok, de közel sem fogom ezekre időzíteni a jó formát. Remélem, hogy sikerül majd jól tájfutnom a szóban forgó hétvégén. Erre viszont inkább vagyok most kíváncsi, mintsem élek-halok érte. Olyan komolyan most úgyse tudok rá felkészülni. Sokkal jobb lesz a szeptember fő céljának a Cseh OB-t kitűzni és jó, hogy Áron írta, tényleg egy olyan tájfutásra kell felkészítenem magam, amivel lehet Cseh OB-t nyerni. Ha jó állapotba hozom magam, fejben rendben vannak a dolgok és szépen építem fel azt a tájfutást, nem is egy elérhetetlen cél, képes vagyok rá (persze a helyezésbeli cél másoktól is függ, de nekem csak a saját részemmel kell foglalkoznom...). Igyekszem mindent a lehető legjobban csinálni, újult lendülettel. Elkezdődik a suli is, ami jó abból a szempontból, hogy a nyári szünetnél jobban próbára tegye a tájfutásom olyan szempontból, hogy az mennyire támogatja az életem egyéb területeit. Várom az elkövetkezendő heteket!

Sunday Aug 30 #

11 AM

futás (bemelegítés) 6:00 [2] 1.0 km (6:00 / km) +30m 5:13 / km
shoes: Inov-8 x-talon 200

A tegnapi előtt még csak pihent voltam, de ez most nem volt elmondható. Nehéz volt, hogy tartsam magam a versenyt megelőzően. Bemelegítésnek nem futottam sokat, de amúgy meg volt a felkészülés és a vadászrajt miatti hatperces kordon is jól jött a fejben való dolgok miatt. Indulás előtt nem gondoltam, hogy jól, viszonylag könnyen fog menni a futás.

tájfutás race (Slovak Karst Cup 4. nap) 1:04:54 [3] **** 12.0 km (5:25 / km) +320m 4:46 / km
shoes: Inov-8 x-talon 200

Az utolsó napon csak egy kisebb erdős térképrész volt új, a többi megegyezett az előző napival. A pályánk 9,8 kili volt 24 ponttal. Az elejétől eltekintve erdőben haladt.

Elég gáz, de leírom, hogy az egyes pontot a szimból és a tegnapi térkép segítségével kitaláltam. A kettes azért már egy jobb átmenet volt; jól is csináltam, csak nem kifejezetten gyorsan. Nem álltam hozzá olyan keményen. Egyrészt gondoltam, hogy a tegnapi intenzitással nagyon nehezen bírnám ki, másrészt a vadászrajtban se előttem, se mögöttem nem volt tízpercen belül ember. Nem mentem tehát olyan nagyon eltökélten, de szépen ráálltam egy gyönyörű tájfutásra és végül a tempóm se volt lassú. Ez a mai lett a legtisztább versenyem a négy nap alatt, alig akadt némi hibám. Volt egy rossz útvonalválasztásom (kerültem úton, pedig a piros dózer mentén is meg lehetett volna oldani - nem kell féljek az ilyesmitől, ha figyelek, akkor simán meg tudom csinálni), néhány aprócska bénázásom és a végén egy csalánkerülő hosszú, nem túl jól kivitelezett útvonalam. Összesen két perc. A többi viszont sokszor kifogástalan volt. És sokkal kellemesebb érzéseim voltak közben. Ez volt az a tájfutás a négy nap alatt, amilyet leginkább szeretnék és amiben bőven van potenciál.

Ma csak 4:20-at kaptam a litvántól és a második legjobb időt jöttem, nem is akármilyent. A négy nap alatt egyre kevesebbet kaptam a napi győztestől (százalékosan).
Összetettben simán meglett a harmadik hely - ne feledjük, felnőtt elitben! 16:01-et kaptam a litván Jonas Vytautas Gvildystől és 9:37-et az orosz Alexander Minakovtól. Ha jövőre jövök, akkor sem fogok más kategóriában indulni. A pályák, terepek jók voltak nagyon és még nem is volt olyan nagyon kemény. Kiváló tapasztalatszerzési lehetőség volt.

tájfutás (labirintus) 3:02 [2] ***** 0.5 km (6:04 / km)
shoes: Inov-8 x-talon 200

Tegnap nem volt már rá lehetőség, mire bejöttem, de ma még el lehetett menni. Jó volt, tetszett, még nem csináltam ilyet. Levezetés jellege volt a dolognak, meg amúgy se nagyon lehetett futni a tájékozódás, na meg a csomó iránytörés, kerülgetés miatt. A pálya a maga 20 pontjával igényesen meg volt csinálva.

Saturday Aug 29 #

11 AM

futás (bemelegítés) 12:00 [2] 2.1 km (5:43 / km) +20m 5:27 / km
shoes: Inov-8 x-talon 200

Picit kevés időm maradt a lazításra, de azért jól meglett ez is.

tájfutás race (Slovak Karst Cup 3. nap) 1:14:42 [4] **** 13.0 km (5:45 / km) +390m 5:00 / km
shoes: Inov-8 x-talon 200

A második két napra a cél átköltözött a Szilicei-fennsík egy belső részére, Rakatára. A mai pályánk 10.4 kilis volt 27 ponttal és egyáltalán nem sok szinttel. A fele erdős, míg a másik fele nyílt, ligetes és bozótos részeken haladt.

Az első két pont megsínylette az alkalmazkodási igényeimet, bő három perc maradt itt benne. Az egyesre picit furán sikerült átjutnom az alig áthatolható ketteszöldön és utána nem értettem a dolgokat, a kettesre pedig bőven túlszaladtam a pontot rejtő töbrön. A hármas egy hosszú átmenet volt, amit sikerült elég jól csinálni, csak a hibák után még nagyon biztosra kellett menjek. Utána jött a ligetesben egy pörgős rész az újabb hosszú átmenet előtt, itt sikerült rendesen belejönnöm. A futás jól ment és a tájékozódás is. Nagy meleg volt, ami nehezítette a dolgot a hosszú pályán. A második frissítőre féltáv után egy picivel érkeztem; jól esett nagyon, de érdekes, hogy a lendületemet is megtörte. Talán mert túl jól esett és fejben is úgy voltam, hogy visszább veszek egy picit - utána nehéz volt újra jobban belejönni. A 18-asra szívtam a harmadikat, szűk egy percet. Miután a 19-es jó volt, a húszasra sokat tétováztam az útvonalon és végül a kivitelezést is sikerült elrontanom - ez is egy perc lett. Ezek után a következő öt átmenetet zsinórban nyertem. Nem éreztem, hogy olyan gyorsan mennék, már fáradtam rendesen, de azért mentem és a tájékozódásban nem volt jelentős hiba. Az utolsó két átmenetben még volt egy-egy pontatlanságom, de sikerült szépen befejezni a mai pályát. Sajnálom az öt perc tiszta hibát, mert amúgy elég jól ment és a tempóm se volt gyenge.

Ma voltam a leginkább versenyben a napi győzelemért, de a sok hiba ellensúlyozta, hogy nyolc átmenetet is nyertem, így végül 5:24-et kaptam a litvántól és harmadik lettem. Összetettben feljöttem a stabil harmadik helyre.

« Earlier

Recent Comments

3+ days ago
Wow! 2  
more...

Reports

Search LogRecent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
0123456789
10
Sep 5
Aug 29
Aug 22
Aug 15
Aug 8

Week
Ending
Training hours by activity
0123456789
10
Sep 5
Aug 29
Aug 22
Aug 15
Aug 8

Week
Ending
Training miles by activity
051015202530354045
50
Sep 5
Aug 29
Aug 22
Aug 15
Aug 8

all weeks | months | years | as calendar