Register | username: pw: 
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: szbotond

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  tájfutás1 55:14 5.47(10:06) 8.8(6:17) 50
  bemelegítés1 5:00 0.31(16:06) 0.5(10:00)
  Total1 1:00:14 5.78(10:25) 9.3(6:29) 50
«
1:00
0:00
FrSaSuMoTuWeTh

Monday Sep 15 #

Note

Na, akkor most a helyzet tanulmányozása (vagy inkább ennek részlete) után egy gyors előretekintés, a hozzáállásom megállapítása a dologhoz:

A ROB kapcsán nem alakultak éppen a kívántnak megfelelően a dolgok. A POCSB pedig úgyszint nem sikerült valami jól. Az ínhüvelygyulladás ügyében kezd rendeződni a dolog, bár egyenlőre nagyon oda kell figyelni rá. Amúgy az figyelhető meg a lábam ügyében, hogy ugyanaz játszódott le most, mint a Hungi első napján, vagyis egy keményebb edzéses időszak (akkor edzőtábor) után a pihenést követő futásnál kijön a fáradtság (ami utána pár futással valamelyest kezd tompulni). Ez azért érdekesnek mondható.

Most igyekszem eleget pihenni és úgy folytatni, hogy a lábammal kapcsolatos aktuális korlátokon belül maradva a keret figyelembevételével és ahhoz kellőképpen igazodva fussak. Szeretném nem túlélni hanem megélni a dolgokat. Szeretném ha az iskolai és egyéb feladataimra csöppet sem rossz, hanem ezzel ellenkezőleg jó hatással lenne a futás és tájfutás. Szeretnék mindig kellőképpen pihent lenni. A jelen helyzetben komoly felkészüléseket, edzettséget produkálni így nem (és máshogy sem, csak úgy erőltetett erőfeszítésben gazdagabb az életem...) tudok. A versenyeken értelemszerűen viszonylag hamar meg fogom találni a fizikai korlátaimat, de a lehetőségekhez mérten kihozhatom a maximumot magamból, sőt jobb formában is lehetek mint mostanában, túlfeszített állapotban voltam. Szeretnék igazán jó tájfutásokat! Technikailag is szeretnék sokat fejlődni, leginkább azáltal, hogy többet tájfutok a max tempóban vagy ahhoz közel komolyan. És nagyon szeretném ha ebből végre úgy rendesen meg is valósulna valami.

Első lépésként lemondom a csütörtöki duathlont, minden szempontból ez a helyes, előrevivő döntés. Így ezzel a döntéssel elkerülhető, hogy a dolgok a két évvel ezelőttihez olyan kísértetiesen hasonlóan folytatódjanak az ősszel, ez is fejlődés. Futni nem fogok sokat és a Cseh OB-n szeretnék (lehet hogy picit edzettlenül, de) pihenten, a tájfutást kívánva frissen rajthozállni. Aztán vannak még ob-k bőséggel, de köztük van egy-egy 'üres' hétvége is, majd az ob-k után is jöhet még egy-egy remek tájfutás.

Az idei szezon tehát nagyjából ennyi. Aztán meglátom, hogy hogy megy majd a futás az alapozás során és elválik, hogy lesz-e jövőre válogatottság, edzés nélkül nem menne. Ehhez kéne valami változás a dolgok menetében, az biztos.

Sunday Sep 14 #

11 AM

bemelegítés 5:00 [1] 0.5 km (10:00 / km)
shoes: Inov-8 mudclaw 265

Csak egy nagyon picit. Nem tudtam igazából, hogy hogy van a lábam és nem nagyon mertem. Az osztásra alapvetően jól felkészültnek éreztem magam.

tájfutás (POCSB) 55:14 [3] *** 8.8 km (6:17 / km) +50m 6:06 / km
shoes: Inov-8 mudclaw 265

A paksi Ürgemező volt a helyszíne az idei POCSB-nak. Nálunk a szokásos volt a felállás. A kötelező pálya adatai 7,6 kili 9 ponttal, amihez még 20 elosztandó volt.
Én osztottam és ez az osztás nem sikerült éppen jól. A legnagyobb baj az volt, hogy nem jött be a tippem arra vonatkozóan, hogy kinek mennyit osszak. Én utólag nézve nagyon keveset vállaltam, Milánnak meg túl sokat adtam. Összvissz négy közeli pontot fogtam, míg Milánnak hat, Matyinak pedig 10 jutott, bár ez így persze nem fedi rendesen a dolgokat.

A futás nagyon nem ment jól és nem csak a lábfejemben lévő minden bizonnyal ínhüvelygyulladás miatt. A négy pihenőnap alatt kijöttek a halmozgatott fáradtság nyomai is. A lábfejemet már az elején is éreztem, de nem lett közben rosszabb, igaz jobb se. Vigyáztam rá, a felfelék és lefelék nagyon nehezen mentek és amúgy is meglátszott a mozgásomon. Végeredményben szépen kibírta, aminek nagyon tudok örülni.
Technikailag egyszerű volt és pár apróságtól eltekintve nem is hibáztam.

A hibákkal végül úgy alakult, hogy kb 6 perccel hamarabb értem be mint Matyi és tízzel hamarabb mint Milán... A Tipótól 6:49-et kaptunk és negyedikek lettünk, a Spari 30, a ZTC 27"-cel jött be hamarabb, mint mi. Ez nem jött össze, sok mindenen elment, nagyjából a két évvel ezelőttihez lett hasonló.

Saturday Sep 13 #

Note

Végül nem indultam a ROB-on. Annyira már nem volt rosszul a lábam, de azért jó nem lett volna és a másnapi POCSB miatt teljesen egyértelmű volt, hogy így döntök. Érdekes volt úgy lenni ott egy versenyen, hogy nem vagyok résztvevő és a karanténban, meg máskor is nagyon sajnáltam, hogy nem tudok indulni.

« Earlier

Recent Comments

more...

Reports

Search LogRecent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
0123456789
10
Sep 20
Sep 13
Sep 6
Aug 30
Aug 23

Week
Ending
Training hours by activity
0123456789
10
Sep 20
Sep 13
Sep 6
Aug 30
Aug 23

Week
Ending
Training miles by activity
051015202530354045
50
Sep 20
Sep 13
Sep 6
Aug 30
Aug 23

all weeks | months | years | as calendar