Register | username: pw: 
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: szbotond

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  tájfutás2 1:45:14 9.76(10:47) 15.7(6:42) 600
  bemelegítés2 45:00 2.49(18:06) 4.0(11:15) 125
  Total2 2:30:14 12.24(12:16) 19.7(7:38) 725
«
1:29
0:00
SaSuMoTuWeThFr

Wednesday Oct 29 #

Note

Ezzel a bajnoki hétvégével lényegében véget is ért a szezon. Igaz, még hátra lenne az Eger nagydíj, de ezt idén inkább kihagyom végül. Nem húzom tovább ezt a szezont, inkább megalapozom a következő(ke)t. A Less Nándor ev.-re elmegyek, de az meg akkor tartozzon már inkább a következő szezonhoz.

Tehát ideje lezárni a szezont. Először kezdem néhány tárgyilagos adattal, csak hogy ki ne maradjon az ilyesmi:
-Az évről: http://www.attackpoint.org/viewlog.jsp/user_10467/...
-Diagrammok: http://www.attackpoint.org/weeklyactivityall.jsp?u...
-Ez volt az eddigi legsikeresebb évem az eredmények tekintetében, 24,066 bajnoki pontot szereztem, az összetett egyéni bajnokságon 3. lettem, váltóbajnokok lettünk, a ranglistán alighanem a 4. helyen végzek...
-Válogatott lettem és az ifi eb hosszútávon 39.
-Összejött pár egészen komoly futásom, mint ONEB döntő, EYOC hosszútáv, KOB döntő, Tipo kupa 1. nap, HOB, Cseh OB döntő, nyári edzőtábor egy futása, ÉOB.....
-Tájfutottam öt országban (+Mo.)
-Megfogtam nagyjából 1529 ellenőrzőpontot, ebből 391-et (városi) sprinten, mintegy 63 óra alatt, 83 alkalommal!


Az első szembetűnő dolog, hogy nagyon sokat tájfutottam ebben az évben. Ez pláne úgy sok, ha azt is nézem, mennyit futottam, ugyanis tájfutásból több volt, mint sima futásból! Ez persze nem jó és ennek a hatása érzékeltette is magát. De egyenlőre maradok annál, hogy sokat tájfutottam. Most először nem akarok abba belemenni, hogy mennyire fejlődtem hatékonyan, hiszen az első számú lényeg, hogy fejlődtem. Sikerült úgymond stabilizálni a tájfutásom, stabilan jobban megy, mint korábban. Kevesebb és kisebb hibáim vannak, megtanultam kiszűrni a nagy hibákat (persze ha nem figyelek kellőképpen oda, meglepetések mindig érhetnek). Sokat fejlődtem technikailag és az aktuális formámból viszonylag jól ki tudom hozni a lehető legtöbbet. Igaz, mehetne jobban, hogy tájfutás közben csak a tájfutással foglalkozzak, tehát lehet még itt mit javítani. Egyrészről tehát fejlődtem és gazdagodtam egy csomó dologgal, tapasztalattal, élményekkel, ami jó. Másrészről viszont nem sikerült igazán jól tájfutnom, élvezni is élvezhettem volna jobban és fejlődni is fejlődhettem volna jobban, valamint az se volt jellemző, hogy ez az egész olyan jó kihatással lenne az életemre. És a helyzet az, hogy mindez nem az igyekezetemen múlott, ugyanis ez megvolt. Nagyon igyekeztem, rengeteget foglalkoztam a tájfutással, de van, amikor az igyekezet kevésnek bizonyul. Az év során elértem azt, hogy abból az állapotból, amiben vagyok, kihoztam a lehető legtöbbet, ilyen állapotban sokkal jobban nem lehet tájfutni. Ezt a mostani bajnoki hétvége mutatta a legjobban. A cél a jobb tájfutáshoz tehát most az, hogy jobb állapotba tudjak kerülni. Ezt alighanem meg tudom csinálni. Vissza lehet nyúlni az alapokhoz és szépen rendjén fel lehet építeni egy jobb tájfutást, egy igazán jó tájfutást, ezt szeretném. Erre most van egy nyugodt időszakom a következő szezon kezdetéig, de igazából, ha addigra nem sikerülne, akkor ezt ki kéne tolni addig, amíg nem sikerül végre, hogy lehessen értelme a dolognak.

A tájfutásom története eddig a következő: Az első időszak a kezdetektől a sérülésig tartott, jobban mondva egészen odáig, míg végül a szezon végén abbahagytam. Ekkor komoly változtatásokra került sor, a futótechnika teljes megreformálásán túl a hozzáállásomon is változtattam, bár ez hagyott némi el nem hanyagolható kívánnivalót maga után. Több minden a régi maradt és az egésznek a felépítése sem a rendjén ment. Úgy gondoltam, hogy menni fog, de aztán fokozatosan rá kellett ébredjek, hogy nem megy. Ez teljességgel mostanra történt meg azzal együtt, hogy most már tudom, vagy legalábbis tudni vélem, hogy hogyan kéne csináljam, mit kéne tegyek azért, hogy végre úgy igazán jól tájfuthassak. Most ezt el kell kezdjem megvalósítani!!!

Monday Oct 27 #

Note

Nem ment rosszul ezen a bajnoki hétvégén, de túl jól se. Nagyjából úgy alakult, hogy egyre fáradtabb lettem (mármint alvásilag), ami megnehezítette a dolgot. Az éjszakainak nagyon örülök, jó volt és jól ment. A sprint váltón se ment rosszul, ezzel is alapvetően elégedett vagyok. Igazából a többi se ment rosszul a körülményekhez képest. Nagyobb baj az OCSB-n se lett, igaz, itt azért mentálisan talán jobban ott lehettem volna. Az EVOB-on is viszonylag szépen össze tudtam szedni magam, ebből a formából nem nagyon lehetett volna sokkal többet kihúzni. A helyzet csak az, hogy szerettem volna jobb állapotban lenni, ami most nem jött össze. A lábam egyébként viszonylag jól van.

Sunday Oct 26 #

10 AM

bemelegítés 20:00 [2] 1.5 km (13:20 / km) +25m 12:18 / km
shoes: Inov-8 mudclaw 265

Felalá a célterületen, elég alapos volt.

tájfutás race (EVOB) 40:28 [5] ***** 6.2 km (6:32 / km) +250m 5:26 / km
shoes: Inov-8 mudclaw 265

EVOB sprint térképpel, a kontroll-kör kibővített változatával. Én a kettes váltóban kaptam helyet, 20-as (ugyanaz, mint a 21) futóként. A váltó: Milán - Zsombor - én - Leleszi Marci - Atesz, ebben a sorrendben (szabad volt).
A pályám 5,1 kilis volt 33 ponttal (alighanem ennyit még sosem fogtam versenyen).

Hasonló volt a tegnapihoz, de annál azért jobban ment. A szimbólfigyelésről most sem mondtam le, ami nagyon sok időt vett igénybe és méginkább zavaró, hogy megtördelte a tájfutást. Az elején egészen jól kezdtem, majd fokozatosan egyre inkább becsúsztak kisebb-nagyobb hibák, mígnem a 18-asra szívtam egy nagyobbat is, innentől viszont már nem volt jellemző a hiba. A kiskör jó futós volt, úgyhogy a végére azért elég alaposan elfáradtam. A befutón a térképletépést kb már kifogásként használtam fel, hogy ne kelljen annyira meghalni... Élveztem, tetszett, de azért lehetett volna jobb is.

Baumholczer Mátétól 5:44-et kaptam, ez talán annyira nem is sok, de jobb állapotban tényleg simán jöhettem volna mondjuk akár három perccel jobbat is.
A váltó nem tájfutott éppen túl jól úgy általában, de sikerült megszerezni a 9. helyet, ami azért nem rossz, így a bajnok váltó mellé még egy csapat bejött első tízbe (igaz, 46:47-es hátránnyal!).

Saturday Oct 25 #

12 PM

bemelegítés (bemelegítőtérképpel is) 25:00 [2] ** 2.5 km (10:00 / km) +100m 8:20 / km
shoes: Inov-8 mudclaw 265

Az idő végre megjavult. Sajnos nem sikerült jól aludnom, de ez van. A bemelegítőtérképpel megfogtam négy pontot, hát nem ment egyszerűen, amitől picit meg is ijedtem.

tájfutás race (OCSB) 1:04:46 [5] **** 9.5 km (6:49 / km) +350m 5:45 / km
shoes: Inov-8 mudclaw 265

Ma az OCSB-re került sor a régi Nagykőmázsa terepen. A csapat Slama Dusannal állt fel, Milán 20-ban indult. Matyi vitte el a hosszút, én pedig a közepeset.
A pályám tehát 8 kili volt 25 ponttal.

Hát, úgy jól is ment meg nem is. A ligetesben a bemelegítés után örültem, hogy nem szívtam nagyot és picit megelégedtem ezzel. Pedig a térkép nagyon jó volt, a lényeget le tudtam követni, rá-ráéreztem a dologra, szóval mehetett volna ez sokkal jobban is. Mondjuk az álmosság azért lényegesen megnehezített most mindent. Mivel mindenki egyedi farsztás, pillangós pályát futott, ezért nem volt pótszimból. Az A/3-as laput hajtogatni pedig nem ment könnyen és sokat veszítettem ezzel. Aztán pedig, mikor vége volt a ligetes pillangónak, az egyszerűbbnek vélt részeken hibáztam. Összességében nem ment olyan rosszul csak éppen sokkal jobban is mehetett volna, amiért kár. Élvezni amúgy élveztem és a ligetesek különösen is tetszettek, valamint egyszer a gyönyörű kilátás is megfogott.

Adriántól 30"-et kapva lettem második a pályán. Matyi ugyan szűken verte Mátét, Dusan sokat kapott Eriktől, így végül 6:34-et kapva másodikok lettünk. Egy nagyon jó futással is necces lett volna ez a hátrány most (bár Matyi is tudott volna jobbat jönni). A Spari bronzérmes csapata már több mint 40'-et kapott!

« Earlier

Recent Comments

1 day ago
Eger Nagydíj 2  
more...

Reports

Search LogRecent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
0123456789
10
Nov 1
Oct 25
Oct 18
Oct 11
Oct 4

Week
Ending
Training hours by activity
0123456789
10
Nov 1
Oct 25
Oct 18
Oct 11
Oct 4

Week
Ending
Training miles by activity
051015202530354045
50
Nov 1
Oct 25
Oct 18
Oct 11
Oct 4

all weeks | months | years | as calendar