Register | username: pw: 
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: BiankaDTC

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  Sífutás8 7:11:06 5.75 9.25
  Bemelegítés2 45:00
  Total8 7:56:06 5.75 9.25
«
2:54
0:00
SaSuMoTuWeThFr

Wednesday Dec 7 #

7 AM

Sífutás (Klasszik) 1:37:25 [3]

FIS edzőtábor 2.nap de.
Val Di Fiemme
Felső pályán csoportok szerinti klasszikozás.
Én elég gyenge csoportba kerültem (a leggyengébbe), de tudtam hogy ez lesz. De mindegy is, mert körforgás szerűen foglalkoznak majd velünk az edzők. Ma egy fiatal sráccal voltunk, Mateoval. Szinte csak bot nélkül mentünk és átismételtük az elejétől a klasszikot. Ami azért rám is fért rendesen. Aztán egyensúly gyakorlatokat csináltunk, amik nagyon nehezek voltak. A nagy részét nem is tudtam megcsinálni rendesen.
Azért van már izomlázam rendesen, de hihetetlenül élvezem. És már beszereztem egy makedón, és lisszaboni ismerősöket is.
3 PM

Sífutás (Skating) 1:16:44 [3]

FIS edzőtábor 2.nap du.
Val Di Fiemme
A lenti pályán voltunk és még mindig csak a stadion kör van meg. Szinte végig nagyon jeges volt, sikerült is esnem kétszer.:D Úgy látszik rekordra hajtok.
Úgy volt, hogy most nem lesz oktatás, hanem mindenki a maga útját járja. De aztán végül csak beálltam egy csoporthoz, akivel éppen foglalkoztak. És rájöttem, hogy 10 éve nem teljesen jól skatingezek. Próbáltam úgy csinálni ahogy mutatták és egy idő után ráéreztem. Jobban is haladtam sokkal. Már várom, hogy holnap gyakorolhassam

Tuesday Dec 6 #

9 AM

Sífutás (Skating) 1:43:52 [3]

FIS edzőtábor 1.nap de.
Val Di Fiemme
A mai sífutás alkalmával a fenti pályára mentünk fel, ahol skating-ezni kellett. Az edzők pedig a pálya szélén álltak és mindenkit 3 csoportba soroltak be a rajtszámaink alapján. A pálya nagyon jól meg volt csinálva, csak hát még vissza kell rázódnom erre a mozgásra, meg a lécbiztonsagom sem jelent meg még. Ettől függetlenül hihetetlenül élveztem és csak úgy repült az idő. Gyönyörű szikrázó napsütés volt, egyszerűen tökéletes volt.
3 PM

Sífutás (Klasszik) 1:05:41 [3]

FIS edzőtábor 1. nap du.
Val Di Fiemme
A lenti, világbajnoki pályán voltunk, amiből sajnos csak a stadion része volt megcsinálva műhóval. Ja mert hó persze csak a pályán van. Sajnos a vax az nem sokat ért ezen a jeges nyomon, csúszkáltam is vissza rendesen. Most sem volt oktatás, hanem megint csak néztek minket az edzők.
De olyan jó volt megint klasszikolni...Már hiányzott nekem is, a térdemnek, és a csípőmmek is.

Sunday Dec 4 #

9 AM

Bemelegítés (Skating) 30:00 [3]

Laza bemelegítés verseny előtt. Végigmentem kétszer a pályán, egyszer a saját lecemmel, aztán egy salamon versenyléccel. Végül a sajátom mellett döntöttem, mert a másik ismeretlen volt és máshogy kellett kezelni.
Szerencsére a lefelé kanyar kombinációt egész jól megcsináltak tegnap óta.

Sífutás race 17:19 [4] 5.0 mi (3:28 / mi)

FIS verseny
Ramsau
5 km, freestyle
1. Schwarz Nathalie 13:00
62. Én 17:19
Hú hát igen...Lényegesebben jobban ment már, mint tegnap a sprint. Csak hát az az igazság, hogy elég gyenge vagyok még így idény elején, első sífutás alkalmából. Ez persze az eredményemen is meglátszik. Tudtam, hogy ez a pálya főleg fizikálisan nehéz, de azt hittem jobban fogom bírni. Volt benne két húzós hosszú felfelé, meg hát persze a kedvenc lefelémet sem hagyhatták, ahol kétszer is le kellett mennem.
Az is elég durva volt, hogy 20 mp-ként indítottak minket, így hamar feltorlódott a sok ember, és nagyon sokan voltunk egyszerre a pályán. Elindultam, az első körben még nem is voltak igazán gondjaim. Csakhogy a Pónya Sára (aki most nagy ellenfelem a különböző világversenyek kijutásánál), közvetlenül utánam indult 20 mp-vel és közeledett. Legalábbis úgy éreztem. Dehát sajna a 2. körben már nem mentek úgy az emelkedők. A 2. kör felénél aztán elcsúszott mellettem a Sára. Még az utolsó felfelében mentem mögötte, de aztán jött a kedvenc meredek lejtőm, ahol persze fékeztem, ő meg nem. Ezzel jócskán elment előlem. Utána abban a pár száz méteren jóformán bevánszorogtam valahogy, de teljesen lefőtt a kávé. Így a Sára megvert 39 mp-vel. Én ezt éreztem, hogy így lesz. Ő ott volt az összes létező táborban, és nem először állt lécen idén. Plusz kétszer akkora háta meg vállai vannak, mint nekem, mert kajakozott. csak az volt számomra a kérdés, hogy vajon hol fog mellettem elmenni.
Mindegy lényegében. Nem nagyon izgat, majd a FIS táborban végre visszaszokom a lécre és a két ünnep közötti Csorba-tavi versenyen jobb leszek.
A pályát amúgy nagyon korrektül megcsinálták, és a 2. körben a köd is felszállt. Végre sütött a nap.

Saturday Dec 3 #

8 AM

Sífutás (Skating) 25:00 [3]

Nagyon lazán, bemelegítve. Simon Ágival meg Zámbó Vikivel.
9 AM

Sífutás race (Skating) 5:05 [3] 1.2 km (4:14 / km)

FIS verseny
Ramsau, Sprint
Le sem írom, hogy mennyit ment az első, de kaptam másfél percet és utolsó előtti lettem. A lényeg az annyi, hogy eddig is tudtam, hogy nem az erősségem a sprint, de hogy ennyire...Az egészet pedig megkoronázta egy gyönyörű esés is.
Nem mondom, hogy nem izgultam, mert hát azért mégis csak az első FIS versenyem volt. Plusz az sem segített, hogy láttam milyen gyönyörűen mozognak itt az emberek és milyen erősek.
Már az elejétől kezdve kapkodtam, próbáltam sietni. Emiatt borzalmasan csúnyának éreztem a mozgásomat és valószínűleg az is volt. A pálya amúgy fizikálisan és mentálisan is nehéz. Van benne egy olyan lefelé-kanyar kombináció, ami egyszerűen borzalmas (ott sikerült végrehajtanom az esést is). Még a bemelegítőkörben nem is volt annyira vészes, lementem egy kis hóekével. A versenyen pedig előtte van egy stejg, amin nagyon elsavasodtam és borzalmas volt. A lejtő eleje pedig fullra ki volt hóekézve, emiatt köves volt. Plusz a z alján a kanyar pedig ki volt jegesedve. És mivel nem fékeztem, azért nagyon megindult a lecem és a kanyarban nem tudtam egyszerűen uralni. Túl keveset voltam még hozzá lécen. Olyan szépen estem fenékre és csúsztam, ahogy az a Nagy Könyvben meg van írva. Persze emiatt rengeteget vesztettem és lendületem is elszállt. A végén meg nem maradt bennem annyi, hogy előrébb jöjjek.
Hát ez most így jött ki, majd holnap. Végre normális táv lesz, 5 km. Csak egy szépséghibája van az egésznek, hogy azon a lejtőn is le kell majd mennem, méghozzá kétszer. Úgyhogy ma délután ki is gyakorlom rendesen.

Bemelegítés 15:00 [3]

Közvetlenül rajt előtt.
Izgalom 100%.
4 PM

Sífutás (Skating) 40:00 [3]

Leceket tesztelve, lazán. Végigmentünk Simon Ágival a másnapi 5 km pályáján, ami fizikálisan rohadt kemény lesz.
Párszor lementem a kedvenc lejtőmön is, de inkább hanyagoltam ha lehetett.
Azért már hiányzik a klasszik, de sajna nincs a verseny miatt klasszik nyom kihúzva.

« Earlier

Recent Comments

Recent
Csak megtanulsz sífutni! ;-) 2  
Jó olvasni... 2  
3+ days ago
Előre! 1  
more...

Reports

Search LogRecent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
0123456789
10
Dec 10
Dec 3
Nov 26
Nov 19
Nov 12

Week
Ending
Training hours by activity
0123456789
10
Dec 10
Dec 3
Nov 26
Nov 19
Nov 12

Week
Ending
Training miles by activity
051015202530354045
50
Dec 10
Dec 3
Nov 26
Nov 19
Nov 12

all weeks | months | years | as calendar