Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: polona

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  orientacija3 2:36:07 9.13(17:05) 14.7(10:37) 270
  ogrevanje3 1:40:00 2.8(35:46) 4.5(22:13)
  iztek3 25:00 1.74(14:22) 2.8(8:56)
  Total3 4:41:07 13.67(20:34) 22.0(12:47) 270
«
1:58
0:00
MoTuWeThFrSaSu

Saturday Apr 29 #

Note
(rest day)

Raztezanje

Friday Apr 28 #

Note
(rest day)

Vožnja domov

Thursday Apr 27 #

Note

Zbudim se čisto prehlajena, z zabasanim nosom in groznim počutjem.

ogrevanje 45:00 [3] 2.0 km (22:30 / km)
shoes: Inov 8 X-talon

Na začetku čisto zbita, nato se spravim malo k sebi in se ok ogrejem. Tudi nos se mi malo zboljša...

orientacija race 51:28 [5] 4.5 km (11:26 / km) +100m 10:18 / km
shoes: Inov 8 X-talon

WSCO middle 19./66. Bosco della Ficuzza

KT1 samo pičim po cesti, sploh ne gledam, kaj se dogaja okoli mene. Pri ograji upočasnim, do križišča in nato točno na KT1. Tam sem že mogla pomagat eni punci, ki je bila že čisto izgubljena...
Na KT2 samo po kompasu, mogoče pridem čisto malo v levo, ampak ker pričakujem kot mali 'nos' in kamen lepo zadanem.
KT3 samo po kompasu in plastnici, dva temnejša prek točko lepo opazim in zato točko tudi pričakujem na pravem mestu.
KT4 se spet samo držim kompasa kot klop, skale že na daleč opazim, tako da super zadanem.
Proti KT5 se začnem spuščat po grobem azimutu, iščem čim hitrejše in lepše prehode. Do ograje se mi tako vleče, da sem že začela spraševat, če sem jo spregledala. Dol pridem pri travniku. Grem desno do potoka in kamna in točno na KT.
KT6 hja to je bila pa kar malo risky etapa. Samo držala sem se smeri in iskala čim hitrejše prehode. Karte večinoma nisem gledala, vedela sem da bo ograja in da bom enkrat padla v potok. In na to sem čakala. Mala dolinica pred KT je skoraj izgledala kot potok, zato sem se po njej vzpela, vidim pot, grem po njej okoli temno zelenega in pri kamnih zavijem do točke. Sicer zdaj vem da bi lahko šla že kar direktno iz dolinice do točke, ampak ne vem, hotela sem se preverit da je prav in da ne bi kam zatavala.

KT7 po kompasu, na travnik pridem malenkost nižje, zato se malo povzpnem. Ta travnik se mi je zdel v naravi malo čuden, kakor da bi na karti nekaj pozabili narisati.
KT8 po kompasu čez rumeno, do ograje pridem pri tistih dveh malih travnikih, ko od tam napadam točko na desni opazim še kamna, zato zelo sigurno.
KT9 se samo držim azimuta. Če bi prišla na rumeno, bi vedela, da sem predaleč. Ampak jo zadanem odlično.
KT10 se samo po grobem azimutu spuščam, nato čez prehoda ograje. Prepoznam tisti rjavi x (ne vem, kako se imnuje) in lepo na KT. Se mi je pa zdela veliko bolj s ceste kot je na karti narisano.
KT11 do poti, ob potoku in nato preko x, ki se zelo lepo vidijo do KT.
KT12 prečkam šavje, pridem na pot in nato do klopce. Prepričana sem, da sem smer začela pravo, ampak se mi je v zelenem tako vleklo. Vedela sem, da so v bližini skale in ko sem jih videla v naravi, sem mislila, da sem zašla veliko preveč v levo. Zato me je tako odnslo desno, ker so bile tam še ene skale, ki jih takrat nisem opazila. Še malo se povzpenm, opazim x, nato vidim malo jezero (?) in nič več mi ni bilo jasno. Verjetno je to tista jasa. Takrat tudi ujamem Roso in nato takoj nadeva točko. Ampak vse se je dogajalo zelo hitro, takrat tega sploh dojela nisem. Pridruži se nama še neka Ukrajinka. (2')

KT13 sem odlično zadela po komasu in verjetno s tem rešila Roso in Ukrajinko, saj je Roso veliko preveč vleklo v levo, Ukrajinka pa je šla za njo.
KT14 me malo preveč odnese levo, ampak še vseeno ne toliko, da ne bi prepoznala te kadunje. Tukaj nas ujame še Frida iz Švedske in do konca ni nobena zmožna uiti drugi. Pa tudi prav zelo hitro nismo šle.
KT15 lepo po kompasu do ceste. Na cesti me Jannis skoraj podre, ko sva hotela oba hkrati prečkati cesto. Verjetno je mene bolj bolelo kot njega. Iz križišča lepo na KT, mogoče malo preveč naokoli zelenga, ampak se res ni dalo lepo skozi.
KT16 do potoka in čez, prepoznala sem jase pred KT tako da potem točno na točko.
KT17 sem pa še lepo prehitela Roso, ker sem šla naokrog po cesti, ona pa se je tlačila čez neko šavje med stavbami.


Napak za okoli 2', verjetno so bile še kje kakšne sekunde, ko sem šla okrog zelenega ali ko sem se preverjala.
Drugače bi pa rekla, da tega vsekakor nisem nameravala teči tako risky. Navadno veliko več časa gledam karto, tukaj pa sem samo tekla po kompasu do nekega lovilnega objekta. Občutek na karti je bil sicer super, ampak večino časa sem samo približno vedela kje sem. Res ne vem, kaj se mi je v glavi spremenilo, da sem tako tekla. Ampak bilo je super, občutek na karti je bil res fenomenalen, res sem uživala. Kljub skoraj sami zeleni bi šla takoj še enkrat sem tečt, ker ureznine se bodo itak zacelile. Ampak ja, mislim da mi je ta tekma uspela, tudi samo počutje je bilo veliko boljše kot zjutraj. Takoj bi šla nazaj na karto :)
Tudi to, da sem bila zgolj 11 minut za prvo, se mi sploh ne zdi slabo. Sem bila prijetno presenečena in zadovoljna.
http://karte.rutka.net/show_map.php?user=polona&am...

iztek 7:00 [3] 0.8 km (8:45 / km)

Bosa po prireditvenem prostoru

Wednesday Apr 26 #

Note
(rest day)

Tuesday Apr 25 #

ogrevanje 10:00 [3] 0.5 km (20:00 / km)
shoes: Asics fuzeX Lyte

Bolj bogo ogrevanje

orientacija race 39:15 [5] 4.2 km (9:21 / km) +10m 9:14 / km
shoes: Asics fuzeX Lyte

Friendship race - Palermo
Yelizaveta Hutsenko (UKR)
Li Jiacheng (CHN)

No, kitajec ni nič govoril, tako da sva se morale vse zmenit z Lizo, pa še ta je komaj kaj znala povedat po angleško. Oba sta bila tako pasivna...

Na A čakam oba več kot 10 minut. Na B onadva čakata mene, ker sem dobila čist oddaljene. Na C pa čakava skupaj na Lija, ki pa je še vmes spustil neke kontrole.

Ne vem, tekma mi ni bila preveč všeč, sploh po tistih zapuščenih delih mesta ni bilo prijetno teči.

iztek 10:00 [3] 1.0 km (10:00 / km)
shoes: Asics fuzeX Lyte

Monday Apr 24 #

ogrevanje 45:00 [3] 2.0 km (22:30 / km)
shoes: Inov 8 X-talon

Malo po karti, vaje, stopnjevnja

orientacija race 1:05:24 [5] 6.0 km (10:54 / km) +160m 9:37 / km
shoes: Inov 8 X-talon

WSCO long 30./68.- Bosco della Ficuzza

KT1 začnem lepo. Po poti do ovinka in nato po kompasu, opazim mali vrh pred točko in lepo na KT. Preden sem zavila s poti, me je malo skrbelo, da rob ovinka ne bo tako zelo očiten, ampak je bil, zato sem bila sigurna.
KT2 sem že pred startom vedela, da je ne smem zasrati. Tako da sem s kompasom zelo natančna, držala sem se ga kot klop, čez trnje samo gazim ker poti skozi tako ali tako ni bilo. Ko sem vmes videla pot in ograjo sem si prav oddahnila, saj sem vedela, da jo bom odlično zadela. In res, vse mi je ves čas štimalo in ne vem, če bi lahko prišla na KT bolj točno.
KT3 udarim samo grobi azimut do ograje na rumenem. Vseeno mi je bilo, samo vsake toliko časa sem preverila, če grem v pravo smer. Odlično se ujamem na kamnu in potki, ki vodita v zeleno. Nisem hotela tvegati, zato po potki do jase, nato točno na KT.
KT4 na pot, grem pit (še dobro, da sem, ker je po odprtem sonce res nažigal). Potem ob jezeru, med zelenim in neki vodno pipo točno na KT.
KT5 se spet samo držim kompasa, lepo prepoznam potok in zeleno, ki vodita direktno do KT.
KT6 spet po kompasu, točka se vidi že na daleč.
KT7 samo udarim pravo smer in po čim lepši poti med rastjem poskušam priti do vodne pipe oz. karkoli so bile tiste zadeve. Od tam lepo vidim kamen, a ko pridem tja, vidim, da je za ograjo, zato vem, da moram bolj desno. (20')

KT8 sem gledala v karto, zato že takoj padem v jarek in zeleno in se moram vračat, ker se čez zeleno sploh ni dalo. (10')
Potem pridem na potko med zelenim. Meni bi bilo skoraj bolj všeč, če ne bi bila nobena potka narisana, ker jaz sem jih tam v naravi videla vsaj deset. In me je to tako medlo, da sem potke izbirala glede na kompas in smer v katero moram. Nato me je zaneslo in kar naenkrat vidim na svoji desni travnik. Spravim se čez šavje na travnik in nazaj v pravo smer. Potem sem bila še enkrat čisto zmedena, ker je bilo tam polno klopc, narisane pa ni nobene. Skratka, samo ven od tam se hotela spravit, lepo pridem do križišča. Grem skozi ograjo in začnem teči ob njej. Ampak čez nekaj časa ko preverim smer na kompasu, mi sploh ne štima in se ustavim. Ograja bi do takrat že mogla zaviti, ovinka pa nikjer ni bilo, zato me je ratalo strah, da sem zašla. Gledam karto in razmišljam za nazaj kje sem šla, ampak v glavi mi je vse štimalo. Grem še malo naprej, in tam je ovinek... Ne vem, kako mi je to uspelo (30').
Ob ograji se nato tako vlečem, od križišča do KT pa previdno in natančno.

Na KT9 ne vem čisto točno, kako se je to zgodilo. Možno je, da sem že v osnovi šla preveč levo. Ampak po mojem sem začela ok. Na sredi etape zapnem z roko za vejo in mi strga vrvico na čipu ter čip mi odleti z roke. Potem sem iskala to po tleh. Na srečo sem vse takoj našla, ampak pomoje me je zaradi šoka malo odneslo iz smeri. V smeri sem videla veliko skalo, zato sem samo šla do nje. Ko vidim, da ni prava, takoj vem kje sem in nato lepo do KT. (1'30'')
KT10 grobi azimut do ograje. Ciljam bolj v desno. Na drugi strani ograje lepo prepoznam jaso, drevo, vidim tudi potok. Lepo do KT.
KT11 se samo po čim hitrejšem postopku spravim do poti. Nisem šla ob ograji dol, ker se tukaj zgubit pač res nisem mogla. Poleg tega se je tako poševno res lepo dalo tečt. Po cesti do potoka. Tam grem noter in v bližini potoka se spustim do ceste. Na desni vidim križišče potoka in poti, zato samo po azimutu do meje vegetacije, ki se je odlično videla. Prepoznala sem tudi jaso na levi.

KT12 se držim v smeri daljnovoda, na cesto in ob cesti zaradi zelenega do KT.
KT13 prečkam potok zelo hitro, preden bregova postaneta preveč strma. Prepoznam prvo 'dolinico' in nato sigurni na KT
KT14 lepo pridem do travnika, ampak res ne vem zakaj se odločim tečt prvo na KT, ki je na hribu. Pa vedela sem, da je točka v ruševini, ker sem si to prej ogledala, ampak ne jaz sem šla najprej tja. Seveda ni bila prava, zato moram nazaj.
V cilj pa ok.

Napak za 2'30''. Sem zelo zadovoljna, saj nisem naredila nobene večje napake. Lahko bi šla hitreje, ampak sem se že pred startom odločila, da je bolje, da grem mogoče malček počasneje in točno, kot da se izgubim za 10 minut. In mislim, da se je splačalo.
Sama proga mi je bila zelo všeč, tudi teren se mi ne zdi slab. Sem se ga navadila zelo hitro. Tako da je bil tale long res pravi užitek. Kljub vsem praskam in trnom sta teren ter karta res kul. Vse zeleno je bilo tako, kot je narisano, edino s potkami sem bila na middlu bolj pozorna. Takoj bi šla še enkrat na to karto.
http://karte.rutka.net/show_map.php?user=polona&am...

iztek 8:00 [3] 1.0 km (8:00 / km)

Bosa po prireditvenem prostoru

« Earlier

Recent Comments

more...

Injuries

R FootAnkle Sprain195+days
R FootAnkle Sprain267+days
R FootAnkle Sprain276+days
SickOther416+days
SickOther465+days
SickOther517+days
L FootAnkle Sprain519+days
R FootAnkle Sprain574+days
R FootAnkle Sprain611+days
R FootAnkle Sprain693+days
complete history

Reports

Search LogRecent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
0123456789
10
Apr 30
Apr 23
Apr 16
Apr 9
Apr 2

Week
Ending
Training hours by activity
0123456789
10
Apr 30
Apr 23
Apr 16
Apr 9
Apr 2

Week
Ending
Training miles by activity
051015202530354045
50
Apr 30
Apr 23
Apr 16
Apr 9
Apr 2

all weeks | months | years | as calendar