Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: Ptr

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  Total0 
averages - sleep:7.8 rhr:37 weight:84.1kg
«
0:00
0:00
SaSuMoTuWeThFr

Wednesday Feb 22 #

Note
rhr:37 slept:8.0 weight:84.3kg (sick)

Bättre idag, woho! Dock inte bra. Lär inte bli någon träning imorgon heller, men kanske på fredag..

Tuesday Feb 21 #

Note
slept:7.5 weight:83.8kg (sick)

Inte bättre idag, men inte heller sämre. Cyklade ner på eftermiddagen för läkarbesök hos Lennart Palmefors på Familjeläkarna. Kände mig helt förstörd av att cykla dit, trött i benen och feberkänslor, inte direkt läge att träna.

Men till besöket så var det en ytterst spännade herre den där Lennart. På ett besök på 30 min så ägnade vi kanske 5 min åt mitt problem, annat åt sånt han kände för att prata om (vilket iofs var spännande). Började med att prata TWAR och orienteringsdöden, vad den berodde på osv. Sedan var vi inne på träning med sjukdom i kroppen. Han visade en pdf-fil som han tyckte att alla borde läsa: http://fyss.se/wp-content/uploads/2015/02/FYSS-kap...
hur man förr tränade hårdare ju sjukare man var för att träna bort det. Och även om hur syreupptagningsförmågan går ner 25% om man är sängliggande en vecka och hur det tar ungefär 3 ggr så lång tid (som sjukdomen varade) att komma tillbaks där man var innan. Och hur fotbollsspelare (eller snarare tränarna) ansåg att man behövde gå in i full träning igen direkt, dvs med samma belastning som innan en sjukdom...

Och sedan avdelningen om hur barn ofta tränar/tävlar när de är sjuka eftersom de inte förstår att det är "farligt" och därför inte säger nånting.. och lite samma med fotbollsspelare, vågar inte erkänna att de är sjuka..

Sedan var vi inne en sväng på korsband och hur hela idrottsmedicinska läkarkåren hade fokuserat bara på det där man ändå inte hade kommit fram till speciellt mycket. Därifrån gick vi till att fotbollsspelare tränar mycket nu för tiden och inte som förr. Däremot är hockeyspelare ganska lata och dåliga på att träna, framförallt i förhållande till vad de får betalt.

Var även inne en sväng på en skada jag skulle kunna haft om jag var fotbollsspelare och hade haft ont lite längre ut på foten, men det kunde vi ju utesluta nu. I samband med det han vi även avverka att framfotalöpningen helt plötsligt dök upp, vad kom den ifrån? Så hade det ju inte varit förut. Han hade haft någon 1500-meterslöpare i Linköping för ett par år sedan som hade fått problem i tålederna pga det.

Han var också inne på att mitt fotvalv var ett typiskt fotvalv för att få ont i hälsenorna. Något med aporna och att hälsenan tidigare gick hela vägen fram till tårna men nu stannar på hälen...

Tror det var allt, sedan kände han lite försiktigt på min fot och skrev ut en remiss för drop-in-röntgen. Så dit blir det på måndag.

Men innan dess är det dags att bli frisk och börja träna igen, det här är ju pyton...

Monday Feb 20 #

Note
slept:7.5 weight:84.2kg (sick)

Ytterligare lite sämre idag, kass. Mycket snorig, trött och mosig.

Sunday Feb 19 #

Note
slept:8.0 (sick)

Eftersom jag tyckte att jag var bättre igår trodde jag att jag skulle vara frisk idag, men det blev det omnämnda. Var snorig och det blev mer under dagen. Mot kvällen efter att ha åkt bil hem till Linkan så var jag tung och sliten.

Saturday Feb 18 #

Note
slept:8.0 (sick)

Kändes bättre idag, och när vi var ute på Hemfjärden och åkte lite skridskor så kändes jag mig typ frisk. Tänkte på eftermiddagen att imorgon blir det träning. På kvällen började jag dock få lite ont i huvudet igen och blev snorig.

« Earlier

Recent Comments

2+ days ago
Haha 3  
Aj aj... 2  
more...

Injuries

SickCold9+days
L FootOther214+days
complete history

Reports

Search Log

 
Flag Counter


Recent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
012345678910
11
Feb 26
Feb 19
Feb 12
Feb 5
Jan 29

Week
Ending
Training hours by activity
012345678910
11
Feb 26
Feb 19
Feb 12
Feb 5
Jan 29

Week
Ending
Training kilometers by activity
0102030405060708090
100
Feb 26
Feb 19
Feb 12
Feb 5
Jan 29

all weeks | months | years | as calendar