Register | username: pw: 
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log: bubi

In the last 7 days:

activity # timemileskm+m
  Orienteering2 53:37 3.85(13:55) 6.2(8:39) 16027 /32c84%
  Running2 39:20 2.49(15:50) 4.0(9:50) 20
  Total2 1:32:57 6.34(14:40) 10.2(9:07) 18027 /32c84%
«
1:09
0:00
SaSuMoTuWeThFr

Wednesday Oct 26 #

Note

Še kar se vleče ta prehlad ...

Monday Oct 24 #

Note

Orientacijska zveza Beograda je povabila eno slovensko ekipo na tekmovanje "Trofej Beograda". Zagotovili so nam brezplačno startnino in brezplačno namestitev v hostlu. Verjetno bi se spodobilo to prijaznost enkrat povrnit.

Na tekmo so potovali Nuša, Brina, Mark in Žan Luka. Tekmovali so v W20/M20 kategorijah. Vsi so dosegli odlične rezultate, odtekli brez večjih napak in na koncu naši ekipi prinesli prvo mesto.Srbi nimajo slabe generacije. Na precej EYOC-ih je bil sposoben en Bilić ali kak podoben tekmovalec deklasirati celotno slovensko reprezentanco. Je super, da se pomerimo z njimi na domačem terenu in jih uspemo tudi premagati. No, da ne omenjam pomembnosti druženja (naših phone-only-and-nothing-else) generacij. S srbskimi kolegi so si ogledali Kalemegdan in verjetno še kaj, ko me ni bilo zraven.

Ko smo že pri telefonih ... Bizarna je ta scena. Verjetno je to sicer očiten znak, da se staram, ampak telefon je svetišče te generacije in WiFi služi namesto zraka. Ne vem zakaj, ampak vsaj, ko smo npr. naročili hrano, sem naravno pričakoval, da se bomo mogoče kaj pogledali v oči, pogovorili ali kaj podobnega, pa nekako nisem dočakal ... To mora bit noro. Počekiraš Snap, potem je traba it na Instagram, pa jasno FB, Twitter ... hm, mogoče niti ne, pa še enkrat FB messenger, pa ... nimampojmakaj ... in spet jovo na novo. Brez prestanka, brez premora, od jutra do mraka. Zbudiš se s telefonom v faci, zaspiš s telefonom v faci ... Res me čudi, da uspejo ti tamali narediti v življenju še karkoli drugega.

O ciljih ... Par let nazaj ni bilo očitno, da smo najboljši na področju ex-YU. Danes je to precej očitno. Dober cilj, ki tudi glede na zgodovino pove marsikaj o naši kvaliteti danes, dosegljiv in mogoče za marsikoga motivacijski. Kaj je naslednja stopnička? Po moje je priti na vrh 3. divizije držav po rangiranju IOF. AUT, ITA in HUN so vse v 2. diviziji. En cel razred pred nami. Ta preskok je prevelik in že nekaj generacij so ljudje, ki jim visoki cilji ostajajo izziv in ne popolna demotivacija, precej velika izjema. Za začetek moramo prehiteti države kot so POR, ROM, SVK, USA, TUR, IRL, JPN, CHN, ženske BUL in ITA, moške AUS. Z oddaljenimi narodi se težko primarjamo, zato je osredotočenje na SEEOC trenutno odlična stopnička. Za več imamo AA in občasne izlete k sosedom. Mogoče bi se splačalo včasih na obisk na SVK.

Na WOC in JWOC moramo sodelovati. Sploh s tistimi tekmovalci, ki tam še niso bili velikokrat in ki so psihično dovolj stabilni, da jih morebiten neuspeh ne bo odvrnil od vsakršnega udejstvovanja.

Pa še to ... Vsak posameznik rabi reprezentanco. Prvič zato, ker mu lahko zaenkrat finančno (organizacijsko) pomaga (Andraž je vsako leto investiral kar zajeten kupček denarja, da je lahko šel na priprave in tekme, danes to ni več potrebon v takem obsegu), drugič pa zato, ker vsak naslednji uspeh zraste na vrtičku predhodnih. Brez Bojana, Anice, Ane, Dušana, Romana in še koga, ne bi bilo Aleša, Danija, Gregorja, Borisa, brez njih ne bi bilo Andraža in Jakata, brez njiju bi ne bilo Mojce, brez vseh teh ne bi bilo Ajde, Nejca, Jana, Petra, Nuše, brez njih ne bi bilo Žana, Matica, Marka, Žan Luka ... In tako naprej. In vsaka naslednja generacija je sposobna doseči nov mejnik. Zato, ker se uči od prejšnjih in ker gradi na krilih uspehov teh generacij.

In zato je tudi odgovornost vsakega člana reprezentance, da je v tej ekipi čimbolj konstruktiven. Osebno si recimo ne želim soliranja, kot sem ga imel priložnost občasno opazovati v lanskem letu in ki ga marsikdo zna lepo upravičit z neenakomernostjo vložka posameznikov. Pa poglejmo si ta vložek skozi oči vodstva repezentance ... Če jaz lahko vložim ure in ure v načrtovanje, pridobivanje sredstev, analize, testiranja, prijave, spremljanja na velika tekmovanja, organizacijo TK in koledarja in podobno, potem si želim, da nikomur, ki ima od tega korist, ne bo škoda svojega dela v podobnem obsegu deliti z mano in z ostalimi člani. Če takega osnovnega dogovora ne moremo doseči, potem naj si tak tekmovalec tudi sam uredi finance, prijave, potovanje, plača spremljevalca, dizajnerja, režijo za naročilo dresov in tako naprej ... Naši odnosi ne smejo temeljiti na daj-dam filozofiji, ampak na principu sinergije. Kjer se vložek, ko ga delimo z ostalimi, oplemeniti.

Sunday Oct 23 #

Running warm up/down 30:00 [2] 3.0 km (10:00 / km) +20m 9:41 / km
shoes: Inov8 O-roc 340 - 2016

Kar v redu ogrevanje ... Najprej v okolici cilja, nato pa še dvakrat do starta in enkrat nazaj (po nosilec za mikrolokacije).

Orienteering race 39:54 [4] *** 3.7 km (10:47 / km) +140m 9:04 / km
ahr:164 max:200 spiked:10/14c shoes: Inov8 O-roc 340 - 2016

Trofej Beograda - M21B - middle - Košutnjak
Tem srednjim progam bi glede na teren jaz rajši rekel sprint na ISOM karti. Teči izven poti se praktično ni izplačalo razen v izjemnih primerih, ko so bile poti preveč blatne in je šlo po njih skrajno počasi. No ja. Nič hudega.

Na KT2 dober plan, pridem tudi še na vrtačo, od tam pa ... nisem prepričan. Ali smeri na karti ne štimajo ali enostavno jaz nisem gledal kompasa. Kaj pa vem. Rahlo bingo kontrola. Tu izgubim skoraj 2 minuti. Na KT4 si slabo preverim odnose med "jasico" in luknjo, tako da sem presenečen, da je KT daleč. Mogoče 5''. Plan na KT5 spremenim iz desne v levo varianto šele na poti. Nisem prepričan, kaj je bilo boljše. Na KT6 tuhtam, če bi šel direkt, ampak se ustrašim druge zelene. Hišica pri KT6 je baje znana po filmu Maratonci tečejo zadnji krog. Na KT7 po zgornji varianti, občutek imam, da v okolici KT poti ne štimajo. Nekako vseeno pririnem na KT. Na KT8 se pametno odločim za spodnjo varianto. 9 in 10 tipični sprint kontroli. Na KT11 ogromno ljudi vzame varianto po levi strani. Nimam pojma, zakaj. Na KT12 končno malo posekam, da me ne bi kdo opravljal na startu.

Kaj pa vem. Nisem pričakoval ne vem česa, tako da mi je bila tekmica čisto všeč.

Saturday Oct 22 #

Running warm up/down 9:20 [2] 1.0 km (9:20 / km)
shoes: Asics Gel Innovate (blue)

Ogrevanje. Mali smo bili pozni.

Orienteering 13:43 [5] *** 2.5 km (5:29 / km) +20m 5:17 / km
ahr:171 max:203 spiked:17/18c shoes: Asics Gel Innovate (blue)

Trofej Beograda, M21B, mp
Zbudil sem se kar konkretno bolan. Tekme vseeno nisem hotel izpustiti. Ogrevanje je bilo za silo. Slutil sem, da mi bo prvi del proge za odgovarjal. Skoraj nobenih težav. Gladko. Labirint hodnikov me ni zmedel. Kontrole zapuščal brez težav. Hitrost solidna.

Pri prečenju avtoceste sem spregledal eno kontrolo, mimo katere sem tekel. Drugače pa super.

Mogoče je bila ena izbira neoptimalna, ostalo brez napak.

Drugače navdušen nad organizacijo. Karta lepa, čitljiva, super natisnjena, vse po standardu (razen morda podhodov). Odličen teren, lepe proge. Varovanje kontrol!!! Brez priklepanja. Res super. Sicer pa je ta del Beograda resnično narejen za sprint.

« Earlier

Recent Comments

7+ days ago
Za oprvi dve točki ne vem, ... 1  
more...

Injuries

SickCold8+days
KneeOther10+days
complete history

Reports

Search Log

 Recent Weeks:

Week
Ending
Training hours by intensity
012345678910111213
14
Oct 30
Oct 23
Oct 16
Oct 9
Oct 2

Week
Ending
Training hours by activity
012345678910111213
14
Oct 30
Oct 23
Oct 16
Oct 9
Oct 2

Week
Ending
Training kilometers by activity
0102030405060708090
100
Oct 30
Oct 23
Oct 16
Oct 9
Oct 2

all weeks | months | years | as calendar