Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: sajmoen

In the 7 days ending Feb 17:

activity # timemileskm+m
  Löpning6 5:19:00 25.97(12:17) 41.8(7:38)
  Orientering2 2:25:00 12.05(12:02) 19.4(7:28)
  Skidor Skate1 1:14:00 12.74(5:49) 20.5(3:37)
  Total7 8:58:00 50.77(10:36) 81.7(6:35)

«»
2:35
0:00
» now
MoTuWeThFrSaSu

Sunday Feb 17 #

Note

Efter tävlingen tog vi bilen förbi Tucson upp till Mt. Lemmon på en slingrig väg som gick upp över flera flera klimatzoner. Först kaktusöken, sedan gräslandskap och sen tallskogar med snötäckta toppar. Väl däruppe på 9000 ft var det ganska kallt. Tog en liten topptur för att få känna lite mer på benen och kroppen på sådan höjd. Tror inte jag har sprungit på sådan höjd tidigare.
10 AM

Löpning warm up/down 10:00 [2] 1.59 km (6:17 / km)

Orientering race 1:45:00 [3] 13.16 km (7:59 / km)

Försökte dra lärdomar från gårdagen, men terrängen skiftade till en mycket tuffare terräng med mer backar, mer sten och mer kaktusar. Dessutom var vegetationen lite högre. Det var lite som att orientera i lågfjällsterräng, men istället för att gira för fjällbjörkar så var det kaktusar. Sikten var ungefär densamma. Kilometerlång sikt om man tittade upp, men allting inom tvåhundra meters radie var dolt bakom buskage.

Dagens race var ett litet speciallopp, så kallat Goat Race. Masstart för alla och en bana som till stor del var rak fram till en kontroll där man fick välja en utav två kontroller att ta. Banan avslutades dessutom med en linje-OL där det fanns tre kontroller ute på linjen. Förutom detta var det dessutom tillåtet att hoppa över en kontroll på banan , var man än ville. Jag valde ändå att ta alla kontroller, eftersom jag ville vara ute i terrängen ett tag.

Under stora delar av loppet var jag lite för hänförd över att vara här för att kunna ta orienteringen på allvar. Hade definitivt inte tekniken med mig på banan och alla strategier fick jag försöka anpassa till denna terrängtyp, vilket var svårt eftersom det började göra ont av alla taggar efter ett tag, så då ville jag inte direkt springa in i fler vassa saker.

Livelox
3 PM

Löpning 40:00 [2] 4.72 km (8:28 / km)

Först en kort runda vid en utsiktsplats på ca 6min, sedan vidare transport mot en trailstart. Fanns mycket att välja på och det känns som att man skulle kunna spendera veckor med att bara springa på alla trails som fanns från foten av berget till toppen. Det blev åtminstone en kort topptur som gick upp på en kam med utsikt åt både norr och söder.

Saturday Feb 16 #

Note

Efter tävlingen så stannade vi till vid Gates Pass i Tucson Mountains. Det blev en topptur en kort sväng från vägen för utsikt (magnifik) och fotostund.

Efter lite dusch och ombyte hemma på hotellet så promenerade vi in till centrum för lunch, lite strövtåg och kaffe, samt lite glass. Vi hann dessutom med att ta bilen till gallerian och spana på lite skor, försöka hitta en mataffär för att förbereda matsäck till morgondagen och få i sig lite kvällsmat.
10 AM

Löpning warm up/down 36:00 [2] 5.66 km (6:22 / km)

En kort uppvärmning på väg och sedan en längre nedjoggning för att spana in naturen och terrängen.

Orientering race 40:00 [3] 6.24 km (6:25 / km)

Otroligt speciell terräng med lågväxande kaktusbuskar som man var tvungen att parera med vissa områden av lite högre buskage som skymde sikten. I övrigt ingen som helst plandetaljer utöver ett par stigar man korsade och uttorkade bäckfåror där vattnet forsar när det väl regnar, men som nu bara är sandbotten.

Jag hade problem med orienteringen innan jag fattade vad som var vad på kartan. Vitt var liksom vanlig kaktusskog, medan inslag av grönt snarare bestod av högre växande buskade. Inte ett träd förutom vid målet. Dessutom helt platt. Det var tydligt att kompassen och riktingssäkerheten var de bästa verktygen idag för ett optimalt orienteringslopp, men jag var så hänförd över terrängen att jag inte riktigt hade det i mig att prestera ett fokuserat orienteringslopp.

Livelox

Friday Feb 15 #

Note

Resten av dagen bestod utav bilande genom California in i Arizona där vi till slut efter lång resa kom fram till hotellet i Tucson.
10 AM

Löpning 1:48:00 [2] 12.32 km (8:46 / km)

Löpning i Joshua Tree National Park, Cottonwood Springs med Ida. Vi parkerade precis vid trailstarten och sprang först en runda upp på en topp. Den anslöt sedan till ett vändspår som gick bort till en klunga av palmer som tydligen var den största samlingen av palmer i hela parken (som ju mest består av öken). Skönt med värme och barmark och häftig natur som omväxling.

Thursday Feb 14 #

Note
(rest day)

Tidig uppstigning för att hinna med bussen från Örebro till Arlanda som gick 04.40. Därefter långflygning över till LAX, lite köande genom tullen och väntan på att få ut en hyrbil. Efter att äntligen få ha kommit iväg så prickade vi rusningstrafiken ganska bra och fick köa lite ut från LA.

Planen var först att åka hela vägen till Phoenix men efter att ha varit vaken i 24h bortsett från lite stängda ögon på planet så insåg vi när mörkret kom att det inte kändes säkert att köra längre. Efter ett matstopp så svängde vi in på första bästa hotell, som råkade vara ett bättre hotell och vaskade alltså en bokad hotellnatt för en ännu dyrare hotellnatt. Men det var det värt!

Wednesday Feb 13 #

11 AM

Löpning 51:00 [2] 7.56 km (6:45 / km)

Lunchlöp i sol och plusgrader. Isigt och blött ovanpå isen.

Tuesday Feb 12 #

7 AM

Löpning 1:14:00 [2] 9.95 km (7:26 / km)

Nostalgirunda i Köping. Stopp på Bivur för fika och väntan på bilen som var inne på verkstad.

Monday Feb 11 #

2 PM

Skidor Skate 1:14:00 [2] 20.5 km (3:37 / km)

Soligt men blåsigt och lite kallt (jämfört med Örebro). Betonghårda spår under ett par centimeters lös nysnö. Helt OK. Hoppade sista varvet på konstsnöspåret. Fick en konstig känsla i en vaden och vill inte ha med det på resan.

« Earlier | Later »