Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: Carlborg

In the 7 days ending Aug 26, 2017:

activity # timemileskm+m
  Löpning3 2:40:00
  Total3 2:40:00

«»
1:10
0:00
» now
SuMoTuWeThFrSa

Friday Aug 25, 2017 #

Note

Hemresa från Bodö. Först Nordlandsbanan över Saltfjället (1040möh) och ner till Trondheim (750km o Norges längsta järnväg). Sedan byte till nattåg på Dovrebanan ner till Oslo och sen sista spurten ner till Örebro.

Thursday Aug 24, 2017 #

Löpning (6000) 1:10:00 [3]

Direkt efter dagens diskussioner lånade jag en cykel på hotellet och cyklade upp tll utkanten av Bodö och fick därifrån en mycket fin löptur upp på de närliggande fjällen. Såg ända ut till Röst och Lofoten.

Terrängen är nästan helt stenfri som vanligt i nordnorge, men här är framkomligheten när det inte är kalfjäll nästan noll. riktigt vresig fjällbjörk varvat med mycket lättlöpta fjällhedar. Mycket bergidagen, på sina håll nästan lika kargt som i Bohuslän med kala granithällar

Wednesday Aug 23, 2017 #

Löpning 45:00 [3]

Innan konferensen drog igång ville jag åtminstone hinna se något här uppe. Så ställde klockan tidigt och åkte in mot det gamla gruvsamhället Sulitjelma (på svenska stavas det Sulitelma). Tore Abrahamsson skriver i sin fantastiska bok "Okända fjäll" om just dessa fjäll och jag har länge velat åka hit. Fjällen ligger liksom på baksidan (skuggsidan) av Sarek/Padjelanta och länge trodde man att Suliskongen (högsta toppen) var Sveriges högsta berg. men berget mäter bara 1907möh vilket inte mätmetoderna på 1800-talet var tillräckligt precisa för att jämföra med Kebnekaise och Sarektjåkka. I Sulitelmafjällen finns även sveriges största glaciär. Det är heller inte långt till två av norges fem största glaciärer, de enorma Svartisen och Blåmansisen. Grusvägen upp mot fjällstugan Ny-Sulitelma leder brant upp på kalfjället i 5km och är en utmärkt startpunkt för gränslösa vandringar. Ca 5-7 dagar ner mot Kvikkjokk via samevistet i Staloluokta är en drömvandring.

Nåväl...tyvärr han jag bara med 45 min trail innan jag var tvungen att vända för återresa för att inte missa konferensen. Suck, skulle velat haft mycket mer tid här.

Tuesday Aug 22, 2017 #

Löpning 45:00 [3]

KOm upp till bodö ganska sent efter diverse förseningar, men hann ändå med ett fint löppass upp på kaiservarden som är deras stadsberg typ (366möh). Man såg ända ut till Lofoten och in mot Sulitjelma-massivet (2000möh).

Monday Aug 21, 2017 #

Note

Gick upp vid 04.30 för att ta tåget till örebro. Sedan blev det tåg vid 17 för lång resa upp till Bodö via nattåg Oslo-Trondheim (Dovrebanan), och sedan Nordlandsbanan (Trondheim-Bodö).

« Earlier | Later »