Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: jys

In the 7 days ending Sep 17:

activity # timemileskm+m
  Yoga1 1:20:00
  Löpning2 1:07:40
  Total3 2:27:40

«»
1:20
0:00
» now
MoTuWeThFrSaSu

Sunday Sep 17 #

8 AM

Löpning (Distans) 38:43 intensity: (3:10 @1) + (1:19 @2) + (5:02 @3) + (25:17 @4) + (3:55 @5)
ahr:164 max:180 shoes: New Balance 1080v6

Pulsdata antagligen något konstigt med, för även om jag varit sjuk så stämmer inte detta. Jag har joggat lugnt idag i ett prattempo, testade ibland att prata med mig själv för att kontrollera att det verkligen var så. Som väntat slitigt efter sjukdom, men bättre än i fredags.

Saturday Sep 16 #

Note

Morgontemp: 37,0.
Har liten svag känning över bihålorna. Andning tung.
Kroppen seg.
Ingen träning idag. Blev inte sjuk av löpningen igår, men lyckades inte heller springa bort det sista.
Vila från aktivitet idag.

Friday Sep 15 #

Note

Morgontemp: 36,9
Inte så lågt som jag vill, men ett snäpp åt rätt håll. Känner att jag vill testa att göra något för att se hur kroppen reagerar. Antingen blir jag sämre men nu tar jag risken eller så kan jag kicka igång kroppen lite. Så därför tar jag lugnt löppass.
12 PM

Löpning (Distans, kort pass) 28:57 intensity: (4:33 @1) + (6:10 @2) + (8:32 @3) + (9:42 @4)
ahr:150 max:172 shoes: Brooks Cascadia

Lunchlöpning på mestadels små stigar i Kisa. Joggade riktigt lugnt. Stängde av gps så jag inte ska kolla hastighet. Känslan var lugn löpning, pulsen tycker något annat, inte speciellt andfådd, men benen och hela kroppen kändes som spagetti, vidrigt. Ett tag även yrsel-känsla. Lock för öronen. Inte alls bra. Men väntat att det skulle kännas segt. Dock blir det spännande att se hur kroppen nu reagerar.

Not: Em rätt så ok ändå, men trött på kvällen. Dock inte i benen speciellt utan mer allmänt trött och slut på.

Thursday Sep 14 #

Note

Morgontemp: 37,0.
Inte heller idag är det låg temp, eller under 37. Hade riggat för morgonjogg, men tar istället rask morgonpromenad på ca 35 min och det känns bra. Känns sen som jag har bra ork under dagen, så därför vågar jag mig på yoga-passet på kvällen.
6 PM

Yoga (Ashtanga) 1:20:00 [1]

Var på min nya yogaklass, Ashtanga fördjupning. Var fundersam om jag skulle gå eller ej, men det funkade riktigt bra - både med andningen genom näsan och med orken. Gjorde inte vinyasa mellan varje sittande, gjorde halv brygga och ingen full brygga och vid huvudstående sträckte jag inte benen - i övrigt gick hela passet bra. Återstår att se hur det känns imorgon.

Not: helt ok i kroppen, men träningsvärk fre och lör i diverse muskler.

Wednesday Sep 13 #

Note

Morgontemp: 37,0
Hade möjligheten till morgonjogg hemifrån (jobb i Linköping). Hade bestämt att över 37 grader, stannar i sängen, under 37 grader ok att springa. Men hamnade på 37,0 så bestämde att det var ok med rask promenad, blev ca 35 min med stopp för svampplockning. Testade att jogga sakta några hundra meter och det kändes ok. Promenaden kändes bra.
Sen cykel till Tornet (ca 8 km) och kändes bra under dagen, sen rätt rask cykel hem och det gick bra. Rätt aktiv dag men ok i kroppen ändå.

Tuesday Sep 12 #

Note

Morgontemp 37,1.
Åker till jobbet ändå. Har bra ork under dagen. På kvällen klipper jag gräset, tungt i regnet som kom efter bara någon minut, och dammsuger lite och det känns bra i kroppen.

Monday Sep 11 #

Note

Morgontemp: 36,8.
Ok att gå till jobbet. Och idag nästan inget snor och i stort sett ingen känning i bihålorna. Så blir helt klart bättre.
Åker sen och är ledare på skogslek och är rätt aktiv, promenad i skogen och något jogg-steg emellanåt och kroppen känns bra. Seg eftersom jag legat hela helgen men mot rätt håll.

« Earlier | Later »