Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: Airiny

In the 7 days ending Sep 26:

activity # timemileskm+m
  orientacija1 1:01:00
  kolesarjenje1 40:00 6.21(6:26) 10.0(4:00)
  Total2 1:41:00 6.21 10.0

«»
1:01
0:00
» now
SuMoTuWeThFrSa

Wednesday Sep 23 #

orientacija 1:01:00 [3]

DP ŠOlsko - grem na progo učenci - pomagam vsaj 15-tim zgubljenim dušam, ki v gručah po šolah stojijo na različnih koncih in pravijo, da iščejo točko; eden me prepričuje, da je ni, da je že vse pogledal - no izkaže se, da je iskal 250 metrov stran; imeli so pravi debatni krožek, vse jim je bilo zelo zabavno, karto je v vsej skupini mogoče gledal eden; na progi med kontrolnima točkama 2 in 3 najdem karto učencev z malarskim lepilnim trakom - zgleda, da je bila nekam prilepljena in njen lastnik ni opazil, da je že na začetku proge ostal brez karte. Blaž mi pove, da je pri pobiranju otroke našel ob potočku, kjer so si umivali superge.
En učitelj iz Mb komentira, da je bila proga pretežka za otroke in da to ni dobro za popularizacijo orientacije, ker ne bodo hoteli več na progo. Učenka, 9.r, pove, da je bila tokrat drugič na tekmi. Njen mentor še pove, da oni hodijo samo na državna prvenstva in da bi se morala kontrola videti na razdalji 50 m. Ko mu rečem, da bi morali iskati objekt in ne kontrole, mi odgovori, da nimam prav in da je bila proga pretežka. On na progi sploh ni bil, povedal je, kar so mu povedali otroci.
Učenci orientacisti so povedali, da proga ni bila nič posebnega. Blaž mi doma pove, da ga je skrbelo, da bo prelahka - kontrole so bile za 8. in 9. razred vse tik ob poti, tako da bi tisti, ki so bili nesigurni, lahko tekli samo po poteh, bilo pa je možnost izbrati krajšo pot po brezpotju, da se vidi tudi orientacijsko znanje.
Moje mnenje je, da mora imeti tekma državnega ranga nek nivo, saj tudi pri atletiki npr. pri teku na 800 m, ko mentorji otroke peljejo na državno tekmo, ne rečejo, no, vi boste tekli samo 600 metrov, ker ste bolj malo trenirali, pa se vam bo štelo kot da ste tekli na 800 metrov. Če pomislim, da je Anže pri svojih 10-ih odtekel celo progo - sicer je bil še enkrat počasnejši od Luka, ki je zmagal, ampak mu je šlo. Doma mi veselo pove, da je bil to njegov rekord v tem koliko časa je bil v gozdu in skupaj pogledava kje sva hodila in kje bi se lahko še izboljšala.

Monday Sep 21 #

kolesarjenje 40:00 [3] 10.0 km (4:00 / km)
shoes: Salamon SENSE RIDE

do pump treka v Cerkljah z malima; kolo teče kot urca :)

« Earlier | Later »