Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: Swampfox

In the 7 days ending Aug 4:


«»
0:00
0:00
» now
MoTuWeThFrSaSu

Sunday Aug 4 #

Note

Idag ordnade vi en träning till ungdomar, fast en del uppvuxen blev inblandad också–40 stycke alltihop, eller därom. Jag hjälpade till med banläggning och satt kontrollerna ut i skoget. Det gick på en nya ritad omrade nära till Ylen–en moraine terräng med mestadels mycket öppet tall skog, och bitvis ganska stenigt.

Samling:Sista kontroll ("limpa" höjd):Efteråt baddade alla i Ylen och grillade korv. Blev en kavlen omkring tomten, också.

Kanske en framtids värld mästere i bilden? I all fall, det syns här en som har redan vunnit en Gul på JWOC:Efter allt var gjort och alla hade försvunnit utom oss som bo vid Ylen, jag bade också:Och efter det, byttade jag om kläder och sen stod fast där vid Ylen för en stund, för mig själv. Det var lugn. Det var så verkligen lugn. Och så tyst i luften att jag var nära att kunna höra mina pulse–fast det vara mera så jag kunde känne i öra än höra det...

Till slut märkade jag det (pulsen) gick langsammt, och jag undrade vad det kunde vara, så tog jag det: 36 bpm, som jag stod. Anmärkningsvärd.


Saturday Aug 3 #

Note

Ska man tävla orientering i Sverige, då ska det vara riktigt bra med hyggor. Gärna med kvistor och ris och ogräss och så mycket som möjlig som ska göra det hemskt besvärlig.

En sådan hygge som här passar absolut inte. Det är helt för ren. Men, med tid...det kommer att bli bättre för varje år.

Friday Aug 2 #

Note

Det var bara igår kväll vi pratade lite om fästingar, och sade jag efter alla dom här gånger jag har varit här i Sverige, jag har aldrig fick några fästingar på mig–konstig det.

Men idag tittade gag på armen och såg jag en lite, lite blodfläck. Fast det var ingen blodfläck. Det var en fästning, som ses här, ungefär samma storlek som en vanlig sten på kartan. När dom är som liten som här, in princip går dom inte att upptäckas.
.

Fästing Bredvid Breafallsmossen

Thursday Aug 1 #

Note

Idag blev det en “svamp” dag, eftersom dom fina folk jag är med sade till mig: “Drar åt skog och plocka svamp!”

Jag frågade: “Hur ska man göra det i så fall?”

Dom sade: “Fråga inte, bara springa där ute, och komma tillbacka med svamp!”

“Jaså,” tyckade jag.

Och hittade jag svamp!

Fast inte så många:Men faktum är att det går inte med bara en enkel chantarelle. Samlade jag ihop nya krafter, drank mycket vatten, och stack ut igen.

Denna gång gick det tämligen bättre:Och nu hålla vi på att steka dom där fina chantareller, efter rensning (en vissa del svengleska går att användades här):
Wednesday Jul 31 #

Note

Utsikten över Ylen är även bättre idag–perfekt egentligen, tycker jag:

Tuesday Jul 30 #

Note

Regn och någolunda svalare luft kom idag, och det kännade en hel del bättre ut–i alla fall for dom av oss som springa. Besök till Ulricemamn (Gunnar, Ingrid, Erik, osv.)

Är en sten som här fint, så måste det bli med på kartan (Ylen):

Monday Jul 29 #

Note

En del folk samlade tidig i kvällan och sprang en ban från klubb stugan; vi fikade efteråt (till och med smörgåsor). När man (i alla fall jag) först komma ut i den där skog, det känns som om man måste kämpa för varje steg.

Sikten från stugan över Vättern:« Earlier | Later »