Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: emppu

In the 1 days ending May 23, 2010:

activity # timemileskm+m
  suunnistus1 1:32:00
  juoksu1 40:00
  Total1 2:12:00

«»
2:12
0:00
» now
Su

Sunday May 23, 2010 #

juoksu 10:00 [2]

aamulla hölkkä + avaavat liikkeet

juoksu 30:00 [2]

verkat

suunnistus 1:32:00 [4]

SM-erikoispitkä

-Vettä satoi kaatamalla jo kisapaikalle tullessa, mutta ajattelin, että sehän vaan piristää metässä. Sade taisi vähän rauhottuakkin lähdön lähestyessä.

Lähdössä ajattelin, että alkuun vaan juoksee kovaa ettei jää ihan taakse ja jää heti letkoista. Kuulin kun koodeja huuhdeltiin ja metsään syöksyttäessä nopea suunta ja nokka kohti sitä. Oma letka muodostui nopeasti. Ekalle rastille mennessä huomasin jo että pysyn hyvin kartalla tässä vauhdissa.

Seuraava väli oli selvästi pidempi, mutta pääosin tietä pitkin juostava. Samaan suuntaa juoksi hyvin paljon suunnistajia, mutta oli helppo katsoa ketkä menevät omalle rastille, kun oli jo itsekkin katsonut parhaan reitin rastille. Näin rasti löytyi helposti.

Kolmos rastille oli selvästi haastavampi mennä. Aluksi katsoin karttaa ja mietin että, mitäköhän tästä voisi lukea. Otin suunnan ja lähdin sen mukaan letkan kanssa. Osa letkasta kuitenkin kääntyi enemmän vasemmalle ja minä ja pari muuta menimme enemmän oikealle. Siellä huomasin notkon, jonka luin saman tein kartasta. Meidän piti nousta nyt vähän vasemmalle, jolloin äskön eronnut letka tuli vastaan rastilta.

Neloselle piti ottaa tarkka suunta ja juosta suunnitteen mäen vasenta reunaa. Hetken päästä näimme letkan, joka pyöri etsien rastia. Joku kuitenkin huomasi sen ja kaikki syöksyivät rastille.

Seuraavalle väli oli ensin polkua, ja siitä karrettiin loppussa pienen järjen ja suon ohi rastille. Porukkaa kuitenkin pysähtyi leimaamaan ja katsoin rastin koodia. Se ei ollut minun. Muut jatkoivat jo juoksua ja minä lähdin yksin. Löysin hyvin rastille, koska olin kartalla.

Kuutos välin matkalla hörppäsin lasin urheilujuomaa juomarastilla ja siitä jatkoin tieltä polulle. Vaihtoehtona oli mennä mäen alta pientä polkua tai mäen päältä vähän vaikea luettavampaa maastoa. Päätin mennä polun kautta ja siellä näinkin oman sarjalaiseni selän. Rastille oli helppo löytää alakautta.

Seiskalle otin suunnan ja juoksin tielle. Sieltä jatkoin vähän matkaa ratsille, minne meni muitakin sarjalaisiani.

7-8-9 vlit olivat melkein pelkkää polkua varvaukseen asti. En löytänyt takataskusta geeliäni, joten join vain vettä. Olin 23. tässä vaiheessa.

Kympille mennessäni en taaskaan nähnyt sarjalaisijani, mutta löysin mallikkaasti rastille, toki ensimmäinen rasti oli ollut aivan vieressä.

10-11 väli olihyvin pitkä. Alku oli samaa polkua, jota juostiin jo ekalla kartalla. Kun piti hypätä metsään, vähän epäröin, mutta toteutin suunnitelmaani ja suppamaastoa lukien löysin hyvin rastille.

Tässä vaiheessa Katri Lylynperä tuli takaani vaikka oli varvauksessa lähtenyt ensin metsään. Menimme seuraavaksi samalle rastille, joka löytyi suht hyivn suunnanavulla.

Seuraavan rastin paikan tiesin hyvin, koska olin käynyt sen kautta ekalla lenkillä. Juoksimme tietä pitkin ja järven viertä vähän ylempää kun aiemmin ja melkein suoraan rastille.

Kävimme 14 rastille mennessä tankaamassa energiajuomaa noin 4 lasia :)
Siitä jatkoimme polulle. Piti päättää taas mennäkkö alakautta polkua vai yläkautta haastavampaa maastoa. Ajattelin, että alakautta polkukaan ei ollut hyvässä kunnossa, joten menimme yläkautta. Tästä välistä olen tyytyväinen, koska yllätyin miten hyivn luin suppia ja notkoja ja osasin vetää suoraan rastille.

Seuraaavaksi piti ottaa suunta tielle. Sinne oli raskas mennä, koska mäen päällä oli koko ajan monttuja ja kumpareita. Tulimme siihen kuitenkin suoraan ja siitä katsoimme vain oikean kohdan josta takaisin metsään. Rasti löytyi hienosti.

16 rastille pystyi juosta kuviorajaa ja polkua pitkin suoraan rastille.

Seuraava rasti oli pystyvihreässä, joten sinne joutui rämpimään. Myöhemmin kuitenkin huomasin, että toista kautta olisi päässyt hyvää maastoa :)

Siitä juostiin sitten maaliviitotuksen alkuun, jossa minulle huudettiin, että ihan hyvä sija tulossa, ja ajattelin jotain 20-30 sijaa. Vasta ihan lopussa huudettiin, että viidentenä. Tuli aika iloisenä yllätyksenä ;)

« Earlier | Later »