Register | Login
Attackpoint - performance and training tools for orienteering athletes

Training Log Archive: helr

In the 7 days ending Mar 17:

activity # timemileskm+m
  Löpband1 30:00
  Löpning väg1 26:48 3.86(6:56) 6.22(4:19)
  Total2 56:48 3.86 6.22

«»
0:30
0:00
» now
MoTuWeThFrSaSu

Sunday Mar 17 #

Note
(sick) (rest day)

Saturday Mar 16 #

Note
(sick) (rest day)

Friday Mar 15 #

Note
(sick) (rest day)

Thursday Mar 14 #

Note
(sick) (rest day)

Den här förkylningen är likadan som de jag haft de senaste 2-3 åren. Dvs den har kommit utan att jag vet anledningen och det känns lite som att jag har feber och att jag är trött och hängig. Helt annorlunda mot alla mina förkylningar ca 2007-2015 som alla kom vid hög stress och hade andra symptom. Märkligt trendskifte där för några år sedan.

Wednesday Mar 13 #

6 PM

Löpband 30:00 [1]
(sick)

Förkyld, så konditionsmässigt gav det nog inget att träna men körde ändå lite på löpbandet för att träna teknik, särskilt med tanke på råden jag fått från löpstegsanalysen.

Tuesday Mar 12 #

Note
(rest day)

Förra veckan gjorde jag en löpstegsanalys med MX-PRO på löplabbet i Lund. Intressant. Slutsatserna är att jag ska vara mer framåtlutad samt inte sätta ner fötterna så långt framför kroppen, detta utan att öka kadensen vilket är svårt. Egentligen är det inte helt förvånande. Jag har de senaste åren känt att mitt steg blivit mer klumpigt men utan att riktigt veta varför. Jag hade ett bättre steg tidigare. Jag tror att min utveckling har sett ut ungefär så här:
1) I inledningen av min idrottsaktiva tid hade jag ett hyfsat bra steg (annars hade jag inte kunnat bli bra på så kort tid).
2) Efter hälseneskada började jag spänna vaderna mer för att skydda hälsenorna och jag började springa väldigt extremt på tå.
3) Efter några år hade min vadmuskulatur växt sig så stor och vaderna blivit överaktiva så att jag fick kroniska problem med förstummade vader. Detta hänger också ihop med att rörligheten i fotleden troligtvis blivit sämre av att jag sprang på tå och aldrig satte ner foten ordentligt i steget.
4) En av åtgärderna för att börja få vaderna att fungera igen var att komma ner med foten (dock fortfarande framfotslöpning). Eftersom rörligheten nu var alldeles för dålig (orsakerna ovan är teorier men att rörligheten var för dålig vet jag säkert, bl a för att jag mätte det) så blir ju effekten att man måste luta sig mer bakåt, eller mindre framåt om man så vill, för att få ner foten.

Detta tror jag alltså är anledningen till att jag fått det löpsteg som jag har nu. Dock har jag genom målmedveten rörlighetsträning för fotleden under flera år börjat få godkänd rörlighet. Förhoppningsvis går det alltså att börja luta mer framåt utan att komma upp på tå eller överaktivera vaderna. Annars får jag träna ännu mer rörlighet i fotlederna.

Monday Mar 11 #

11 AM

Löpning väg 13:26 [1] 3.11 km (4:19 / km)

Inget pulsband.

Löpning väg 13:22 [1] 3.11 km (4:18 / km)

Inget pulsband.

« Earlier | Later »